Kun lapset sairastaa ja ulkona paukkuu pakkanen, niin on keksitty sisälle mukavaa puuhaa lasten kanssa. Tämä muovailuvaha tai taikataikina on ihanan pehmoista ja helppoa muotoilla pienenkin lapsen kanssa. Se ei tartu käsiin ja lapset innostuivat tekemään massasta pieniä koruja, herkkuja barbeille ja koristeita. On tehty monta kertaa massasta herkkuja lasten leikkikeittiöön ja tällä kertaa pienin 1,5 vuotiaskin pääsi puuhaan mukaan.

Taikataikina muovailuvaha

  • 3 dl jauhoja
  • 1½ dl suolaa
  • 1½ dl vettä
  • loraus ruokaöljyä

Sekoita keskenään jauhot ja suola. Värjäämiseen voi käyttää elintarvikevärejä tai luonnon väriaineita kuten mustikkaa tai kaakaojauhoja. Lisää vesi ja ruokaöljy. Jos taikina murenee, lisää vettä. Elintarvikevärin voit lisätä veden joukkoon värjäämisen helpottamiseksi. Liian löysä taikina tarvitsee lisää jauhoja.

Valmiin koristeen voi kuivattaa leivinpaperin päällä tai uunissa kovaksi. Paista valmiita taikataikinapullia 120-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä tunnista kahteen riippuen työn paksuudesta. Kuivuneen koristeen voi myös maalata akryyliväreillä ja koristella vaikkapa kahvipuruilla, leivinjauheella, myslillä tai muilla syötävillä jauhoilla.

Katso ohje itsetehtyyn taikahiekkaan.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla