Omenaa on tänä vuonna niin paljon, että oli loihdittavana viikonloppun kunniaksi ja retkelle Kiviniityn Kotieläinpuistoon omenapiirakkaa! Rakastan vastaleivotun omenapiirakan tuoksua ja lämmintä omenapiirakan palaa vaniljakastikkeen kanssa. Ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä tuota herkkua, mutta tässä meidän yksi suosikkiresepteistä. Turkkilainen jogurtti ja tuorejuusto tuovat sopivasti omenapiirakkaan makeutta.

Huvikummun omenapiirakka

  • 100 g margariinia
  • 1/2 dl sokeria 
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 2 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia

Täyte:

  • 5 isoa tai n.10 pientä omenaa pilkottuna
  • 2 dl turkkilainen jogurtti
  • 2 dl tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • kanelia & sokeria maun mukaan.

Sekoita pehmeään margariiniin sokeri. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Yhdistä jauhoseos margariiniseokseen. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita muut täyteaineet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle. Viipaloi omenat siivuiksi ja lado siivut kukan muotoon reunalta aloittaen. Paista 150 asteessa n.40 min.

Katso ohje myös omenaisiin ruusupulliin täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (24)

M
2/24 | 

Miksi ohjeessa ei sanota, että pohjaa on paistettu ennen täytteen lisäämistä? Selvästi näkee, että näin on tehty. Kauanko?

Vierailija

Kuvasta kyllä selkeästi näkyy, että pohjan reunat ovat jo paistuneet ruskeiksi siinä vaiheessa kun omenoita vasta asetellaan. Pohjan esipaisto onkin järkevää kun täyte on nestemäinen. Olisi vain erittäin lukijaystävällistä kirjoittaa paisto-ohjeet tarkasti. Varmaan n. 10-15 min esipaisto riittää?

Jelgba
3/24 | 

Millä tasolla uunissa paistoit piirakan? Keski- vai alatasolla? Pohjastani tuli ihan erinäköinen kuin kuvissasi eikä piirakan pintakaan ole läheskään yhtä ruskettunut kuin omasi. Pohjasta tuli siis tooooooosi hauras, palaa ei saa otettua etteikö olis iha murusina koko pala :/

hellukankellukka
5/24 | 

Yleensä haku pitkittyy, mutta tämä osui asian ytimeen  ja eikun hommiin ja kerron sitten tuloksesta ja vieraiden kommenteista! kiitos ohjeesta!

Vierailija
6/24 | 

Tein tämän omenapiirakan tarkasti ohjeen mukaan - ja tuloksena oli katasrtofaalinen mössö. Pohja pitää ilmeisesti esipaistaa ihan kunnolla, olisihan tuo nyt pitänyt tietysti arvatakin. Ja paistolämpötilan pitää olla 200 C eikä 150 C, se jäi ihan raa´aksi. Jos tuota ohjettaa muuttaa niin, että vähentää kaurahiutaleiden määrää ja lisää vehnäjauhojen määrää, saattaa piirakka joskus onnistuakin. Pohja esiåaistettuna. M.L.

Vierailija

Aika olennainen tieto tosiaan jäänyt mainitsematta, että kiertoilmauunissa olet tuolla lämpötilalla paistanut. Saa nähdä tuleeko tuosta enää mitään, kun 40 minuutin jälkeen vasta nostin lämpötilaa, kun piirakka ei kypsy.

Varaelli
8/24 | 

Todella hyvä ja helppo piirakka, kun ei tarvitse edes vatkata aineksia. Koska jogurtti-juustoseos tuo kosteutta ja pehmeyttä, kylkeen ei tarvita edes vaniljakastiketta. Teini-ikäinen poikakin oli ihan myyty :)

U
9/24 | 

Pohja on selvästi paistettu etukäteen, näkyy kuvasta, jossa omenia vasta ladotaan piirakan päälle. Toivoisin tarkkuutta resepteihin! Jos olet piirakan oikeasti itse leiponut, tiedät myös varmasti esipaistoajan, enkä ymmärrä miksei sitä voi myöntää kun kysytään. Tämänkaltaista vetistä täytettä käytettäessä pohja olisi aina syytä esipaista, muuten se jää raa'aksi. Arvioisin, että 10-15min esipaisto riittää. Toivottavasti tämä kommentti julkaistaan, aiempi ilmeisesti sensuroitiin.

Kokeilin

Minulla ainakin onnistui erinomaisesti ilman esipaistoa. Tein juuri niin kuin ohjeessa ja hyvää tuli!

Hämmentynyt
10/24 | 

Miksi ohjeessa lukee turkkilainen jogurtti, vaikka kuvasta näkee sinun käyttäneen kreikkalaista jogurttia?

Innokas kokeilija
11/24 | 

Onko paistolämpötila todella 150c? En meinannut saada pohjaa kypsäksi, nostin 50 min paistettuani lämmön 200c ja annoin olla 20 min lisää, tuli hyvä. Muuten erittäin hyvä piirakka!

Vierailija
12/24 | 

Mullakin suuria vaikeuksia saada kypsäksi noilla asteilla, mutta selvishän se. Oot käyttänyt kiertoilmauunia. Ne on paljon tehokkaampia jolloin vähempi lämpö/paistoaika riittää.

Rouva ihmettelijä
13/24 | 

En yleensä provosoidu, enkä varsinkaan kommentoi vaikka provosoituisin. Mutta nyt kyllä alko kiristää pinnaa nuo 'esipaisto'- kommentit. Ei voi ku hattua nostaa sinnikkyyestä kommentoijalle, mutta löysää hyvä ihminen vähän pipoa ja esipaistele piirakkaasi kaikessa hiljasuuessa. Kaikkeen ihmisillä onki aikaa.

Tsemppiä bloginpitäjälle ja pisteet asiallisista vastauksista! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram