Muutama on ihmetellyt instagramin puolella, että miten on mahdollista lähteä snorklaamaan yhden 1 v ja kahden vanhemman lapsen kanssa. Meillä lapset ovat tottuneita reissaamaan, mutta kyllä siinä piti muutama juttu ottaa huomioon, jotta reissu olisi mukava kaikille.

Lähdettiin Protaraksen rannalta isoimmalla laivalla 3 h reissulle. Laiva lähti klo 11 aamulla ja tunnin matkan jälkeen oli tarkoitus mennä snorklaamaan. Laiva oli sen verran isompi, että keinunta oli pientä ja laivaan oli helppo mennä rattaiden kanssa. Laivassa oli ilmastoitu pohjakerros, jonka pienistä lasipohjaikkunoista pystyi perheen pieninkin ihailemaan merenpohjaa. Reissu maksoi meidän koko perheeltä 25e ja sisälsi juomat sekä hedelmiä. Aika edullinen reissu meidän mielestä.

Laiva lähti Pernerasin satamasta ja kiersi kaunista rannikkoa. Matkalla käytiin kurkkaamassa autioituneeseen "kummituskaupunkiin" Famagustaan, jonne ei vieläkään kukaan pääse sisään. Rapistunut kaupunki ja romahtamaisillaan olevat talot upean hiekkarannan takana näyttivät aavemaisilta.

Matka jatkui ja käytiin katsomassa kauniit Cape Grecon luolat. Sen jälkeen oli snorklauksen aika. Laiva ajoi upealle siniselle laguunille. Snorkkeleita ja pelastusliivejä sai lainata laivalta. Pelastusliivit olivat tosi hyvä juttu näille pienimmille snorklaajille. Yksivuotias nukahti juuri ennen pysähtymistä päiväunille, joten päästiin koko perhe yhdessä snorklaamaan. Tätä oli odotettu.

Lapset innostuivat täysin uudesta maailmasta ja kaloista veden alla. Merivesi oli lämmintä ja ihanan kirkasta. Sanotaan, että Kyproksen merivesi kuuluu Euroopan puhtaimpiin. Kyproksen kerrotaan olevan Välimeren parhaita sukelluskohteita ja laivamatkalla pääsi kokeilemaan myös sukelluslaitteita oppaan avustuksella.

Ihanan reissun jälkeen oli pakko hommata lapsille omat snorkkelit. Joka rannalta löytyi upeita kallionkohtia ja vedenalaisia maailmoja, jotka veivät mennessään. Uskon, että tästä reissusta jäi ihana muisto jokaiselle.

Kommentit (1)

E
2/1 | 

Hei,
varmasti lapsille jää ihanat muistot. Kirkas merivesi on niin uskomattoman kaunista. En halua sanoa seuraavaa mitenkään arvostellen, vaan mietin paljon miten muut vanhemnat kokevat tämän maailmantilanteen. Olemme itsekin käyneet perheen kanssa ulkomailla, mutta en tiedä miten omatuntoni elää tulevaisuudessa asian kanssa. Olen itse aina, mutta enenemissä määrin viimeaikoina miettinyt tulevaisuutta, ilmastonmuutosta ja sen vaikutusta meidän lasten tulevaisuuteen.

Olen pohtinut paljon sitä onko meillä oikeutta jatkaa elämäntyyliämme entisen kaltaisena? Mitä muutoksia pitäisi tehdä, mitä karsia ja miten? Miten perustella lapsille tietyt valinnat ja miksi me emme matkusta niin usein kuin esim.kaverit?
Kuitenkin haluan suojella lasten viatonta lapsuutta ja en halua siirtää lapsille vielä tässä vaiheessa koko maailmantuskaa. Isompi kyllä itse pohtii jo paljon ja "valheellista kuplassakaan" en toivo lasten elävän. Haluan pystyä vastaamaan tulevaisuudessa lapsille kysymykseen: "miksi te ette tehneet mitään?"
Toisaalta sydän vuotaa verta, kun olisi ihana näyttää lapsille maailmaa ja sen edelleen olemassaolevaa kauneutta. Olemme kuitenkin muutaman viime vuoden aikana ruvenneet suosimaan kotimaan matkoja ja panostamaan sitten läsnäoloon täällä. Tavallaan koko se elämäntyyli ulkomaanmatkoineen, uusine vaatteineen, tavaroineen jne. pitäisi kohtuullistaa tasolle, joka väistämättä tarkoittaa meille luopumista monista itsestäänselvinä pitämistämme asioista. Lastemme ollessa meidän ikäisiä on heidän elämä varmasti erilainen. Kaiken keskellä ilmasto raportti toi myös toivon näkökulmaa. Toivoa on <3

Tämä tälläinen sivuhyppy, mutta toivottavasti ei haitannut. Ihana reisdu teillä on varmasti ollut.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla