Kantarelleja on paljon ja viikonlopun kunniaksi leivottiin iso pellillinen kantarellipiirakkaa. Herkullisen lisän piirakkaan toi chilituorejuusto. Loput kantarellit säilöttiin talven varalle uunissa paistamalla- katso ohje täältä.

Kantarellipiirakka (pellillinen)

Pohja:

  • 300 g voita
  • 2 tl suolaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä

Täyte:

  • 1 paprika
  • n. 400 g kantarelleja
  • 1 punasipuli
  • 100 g chilituorejuustoa
  • 4 munaa
  • 4 dl ruokakermaa
  • 4 dl juustoraastetta

Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot sekaisin, lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kuullota paprika, paloitellut kantarellit ja punasipuli kattilassa. Ripottele ne taikinan pinnalle. Sekoita chilituorejuusto, kananmunat, kerma ja juustoraaste keskenään ja kaada täytteiden päälle. Paista piirakkaa uunissa n. 200 asteessa 30-40 min. 

Katso myös ohje kantarellirisottoon täältä.  

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla