
Kantarelleja on paljon ja viikonlopun kunniaksi leivottiin iso pellillinen kantarellipiirakkaa. Herkullisen lisän piirakkaan toi chilituorejuusto. Loput kantarellit säilöttiin talven varalle uunissa paistamalla- katso ohje täältä.
Kantarellipiirakka (pellillinen)
Pohja:
- 300 g voita
- 2 tl suolaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
Täyte:
- 1 paprika
- n. 400 g kantarelleja
- 1 punasipuli
- 100 g chilituorejuustoa
- 4 munaa
- 4 dl ruokakermaa
- 4 dl juustoraastetta
Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot sekaisin, lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kuullota paprika, paloitellut kantarellit ja punasipuli kattilassa. Ripottele ne taikinan pinnalle. Sekoita chilituorejuusto, kananmunat, kerma ja juustoraaste keskenään ja kaada täytteiden päälle. Paista piirakkaa uunissa n. 200 asteessa 30-40 min.
Katso myös ohje kantarellirisottoon täältä.
Herkullista!