Vaahtokarkki on lasten suosikki ja varsinkin grillattuna se maistuu ihanalle kesäisin. Tehtiin viikonlopun herkkuhetkeen vaahtokarkkivartaita ja maapähkinäpopcorneja. Reseptit löytyy Claire Ptakin kirjasta sokerikokin parhaat. Kirja on täynnä toinen toistaan ihanampia reseptejä makeanhimoon. Kirjasta löytyy reseptit suklaan, toffeen, lakritsan ja erilaisten karamellien valmistukseen. Meillä on ollut tapana kaivaa perjantaisin reseptit esiin ja valmistaa itse viikonloppukarkit. 

Kaksiväriset vaahtokarkkitangot 

  • kasviöljyä voiteluun
  • 50 g tomusokeria
  • 50 g maissitärkkelystä
  • 2 munanvalkuaista
  • 400 g hienosokeria
  • 1 rkl glukoosisiirappia (tai vaaleaa maissisiirappia) 
  • 3 3/4 dl kylmää vettä
  • 4 rkl liivatejauhetta
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 3 tippaa vaaleanpunaista elintarvikeväriä
  • 3 tippaa keltaista elintarvikeväriä

Voitele uunipelti. Kaada tomusokeri ja maissitärkkelys suureen kulhoon, jotta aineet sekoittuvat tasaisesti. Siivilöi sekoitus sitten toiseen kulhoon, jotta aineet sekoittuvat tasaisesti. Siivilöi osa seoksesta voidellulle uunipellille. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada sokeri, glugoosisiirappi ja puolet kylmästä vedestä pieneen pannuun miedolle lämmölle. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä, kunnes se saavuttaa kovan kuula- asteen (130 c). Pehmitä tällä välin liivate jäljelle jääneessä kylmässä vedessä pienessä kattilassa, mutta älä kuumenna. Juuri ennen kuin sokeriliemi saavuttaa korkean kuula -asteen, pane liivateseos miedolle lämmölle ja sekoita, kunnes liivate liukenee. Kun sokeriliemi on oikean lämpöistä ja liivate liuennut, yhdistä seokset. Sekoita joukkoon vaniljauute.

Vatkaa valkuaisvaahtoa koko ajan sähkövatkaimella ja kaada sokeriliemi-liivateseos hitaasti tasaisena virtana sen sekaan. Jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat kokonaan sekoittuneet. Vatkaa seosta ainakin seitsemän minuutin ajan, kunnes siitä pystyy muodostamaan pehmeitä kasoja. Jaa seos kahteen kulhoon ja lisää elintarvikevärit. Vatkaa sähkövatkaimella, kunne massa on melkein jäykkää. Kaada keltainen massa uunipellille tasaisesti. Levitä nopeasti vaaleanpunainen massa keltaisen päälle. Anna jähmettyä n. 5h. Levitä jäljelle jäänyt maissitärkkelys-tomusokeriseos vaahtokarkkimassan päälle ja leikkele se öljytyllä veitsellä paloiksi tai tangoiksi. Tarjoile heti tai säilytä ilmatiiviissä astiassa. 

Katso myös resepti suklaapalloihin täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram