Juhannuksena muistin, kuinka lapsena juostiin pitkin mökkipeltoa ja kerättiin kukkia tyynyn alle seitsemän. Ja oltiin ihan varmoja, että ensi yönä nähdään unta tulevasta aviomiehestä. Vailla yhtään huolta ja murhetta, yllä ihanin kesämekko, jonka kaapista löytää. Illalla istuttiin nuotiolla ja paistettin lettuja. Kaikki yhdessä- ilman kiirettä mihinkään ja yön pikkutunneille asti! 

Parhaita muistoja lapsuuden kesistä, juuri niitä, jotka haluaa myös siirtää eteenpäin omille lapsille! 

Kuinka moni romanssi ja tarina onkaan saanut alkunsa juhannuksena. Synnytyslaitoksella taas vitsaillaan maaliskuun ruuhkahuipussa ja korjataan juhannuksen satoa. Me kerättiin lasten kanssa tyynyjen alle seitsemän kukkaa. Taika toimi- tyttö kysyi aamulla: "Saako niistä viidestä pojasta valita yhden?". Lupasin, että saa. Ja kun itsekin tarkkaan muistelen- kyllä minä ihan varmasti näin unta tästä päivästä.

Ja juhannukseen kuuluu yhdessäolon, herkkujen ja kukkien lisäksi ehdottomasti myös vanha suomalainen musiikki. Yksi kappale ylitse muiden- laulu jota myös edesmennyt pappani on laulanut rakkaalle Elsa mummille, pieni pilke silmäkulmassa. (Leif Wager - Romanssi 1943)

Rakkaudella, Anni

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla