Mitä yhteistä on ilmapallolla, salaattikulholla ja kipsinauhalla? Niiden avulla voit askarrella kevään kauneimman koristeen. Koristeen sisälle voi istuttaa kevään kukkasia ja amppeliin laittaa sipulikasvit kasvamaan. Lasisessa purkissa ja aurinkoisessa paikassa taimet kasvavat kohisten.

Tarvitset:

  • Kipsinauhaa. Esim. apteekista tai askartelukaupasta. 
  • Ilmapalloja. Vesi-ilmapalloilla saat tehtyä pienempiä kulhoja.
  • Kulhon

Suojaa työpiste esimerkiksi sanomalehdellä. Puhalla ilmapallo haluamasi kokoiseksi ja laita se salaattikulhoon leveämpi puoli ylöspäin. Leikkaa kipsinauhasta soiroja. Täytä pieni vesiastia haalealla vedellä, ja kastele soirot nopeasti astiassa. Sivele märät kipsinauhat ilmapallon päälle ja muotoile niistä haluamasi mallinen kulho. Anna työn kuivua noin vuorokauden ajan ja puhkaise pallo. Leikkaa reunat suoriksi tai jätä ne rosoisen epätasaisiksi. Valmiin kulhon ympärille voit kieputtaa narua. Halutessasi voit myös lakata tai maalata kulhon. Muista, että valmis kulho ei kestä vettä. 

(ohje Kodin Kuvalehti 4/19)

Tee itse kaunis amppeli nahkapaperista – sipulikasvit ja taimet kasvavat kohisten lasipurkeissa ikkunan eteen ripustettuina

Tee näin: Mittaa lasipurkin ympärys ja lisää mittaan sentti. Leikkaa nahkapaperinauhasta sen pituinen pätkä. Leikkaa myös kaksi noin 160 senttiä pitkää nahkapaperinauhaa. Kiinnitä pitkät nauhat keskikohdistaan ristikkäin yhteen tekstiililiimalla, niitillä tai ommellen. Aseta risti lasipurkin pohjalle ja taivuta nauhat purkin myötäisesti ylöspäin. Liimaa lyhyempi nauha purkin ympärille pitkiä nauhoja tukemaan. Ompele tai niittaa pitkät nauhat ylhäältä yhteen, jotta voit ripustaa amppelin kattokoukkuun. Materiaalit- Sinelli.

Katso myös ohje punottuun koriin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla