Kirjoitukset avainsanalla ompelu

Korkista valmistettu kangas on hauska materiaali. Sitä voi ommella pelkällä suoralla ompeleella, sillä napakat reunat eivät rispaannu. Kun törmäsin tähän kankaaseen Eurokankaasta, halusin päästä heti kokeilemaan mitä siitä voisi tehdä. Ompelin kankaasta pussukoita, laukun ja rusetteja. Korkkikankainen rusetti on trendikäs niin tytön hiuksissa kuin pojan kauluksessa.

(ohje myös KK 14/18)

Tee näin: Leikkaa korkkikankaasta 25 x 9 cm:n suorakulmio sekä rusetin keskiosaa varten 5 x 9 cm :n pala. Taita isompi suorakulmio kahtia oikeat puolet vastakkain. Ompele lyhyen sivun molemmat päät yhteen noin sentin matkalta, mutta jätä keskelle kääntöaukko. Taita työ niin, että äsken ommeltu sauma osoittaa keskelle ylös (kuva 1). Ompele pitkät sivut yhteen. Käännä työn saumat sisäänpäin (kuva 2). Ompele kääntöaukko kiinni käsin. Harsi lanka rusetin keskelle ja kiristä rusetti poimuille. Taita rusetin keskipala kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Ompele pitkä sivu (kuva 3) ja käännä putkilo oikeinpäin kynän avulla. Taivuta kaistale rusetin ympäri niin, että sauma jää piiloon ja pujota sen pää toisen pään sisään. Kiinnitä kaistale muutamalla ompeleella niin, että sauma jää taakse piiloon (kuva 4). Kiinnitä rusetti pantaan, hiuslenkkiin tai pienellä hakaneulalla paidankaulukseen.

Katso ohje korkkikankaasta tehtyyn pussiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Korkkikankaasta saat helposti ommeltua ihanat pussukat kesäkukille tai pikkutavaroille. Tämän ohjeen mukaan pussi on helppo tehdä yhdestä kappaleesta. Tein ensin kaavan leivinpaperista, sillä korkkikangas ei kestä purkamista ja kerralla kannattaa ommella oikein.

Iso pussi; Leikkaa 95 cm pitkä ja 38 cm leveä pala. Taita pala kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Nuppineulaa ja ompele pitkät sivut yhteen suoralla ompeleella. Taita alareunasta sivuista pohjakolmiot, kanta 17 cm ja ompele suoralla ompeleella. Taita kolmiot niin, että ne osuvat pohjasta toisiinsa kiinni. Ompele ne kevyesti käsin yhteen. Käännä pussi oikeinpäin. Taita yläreuna kaksi kertaa. Pienemmän pussin pituus 74 cm, leveys 27,5 cm ja pohjakolmion kanta 12 cm.

Katso korkkikangas rusetin ohje.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tyttö ilmoitti muutama päivä sitten, että haluaa olla virpomispäivänä pääsiäispupu. Surautin ompelukoneella pupunkorvat ja käytin vanhat hiuspannat pupunkorvien pohjana. Luulen, että monessa muusakin perheessä voisi olla pupunkorville tilausta, joten tässä ohjeet. Näiden tekemiseen menee vain muutama tovi ja ompelussa voi hyödyntää vanhat kankaanpalat ja hiuspannat. 

Tarvitset: 

  • Valmiin hiuspannan
  • Metallilankaa
  • Kangasta

Taittele kangas kaksinkerroin ja leikkaa n.48cmx8cm suikale. Kiinnitä kangas nuppineuloilla vuorikangas ylöspäin. Taita kangas sekä leveys että pituus suunnassa. Leikkaa pupunkorvien kärjet. Ompele korvat kiinni suoralla ja lopuksi siksakilla. Muista jättää keskelle n.5cm aukko kääntämistä ja rautalangan pujottamista varten. Käännä korvat oikeinpäin, mittaa rautalangasta sopiva pala ja pujottele se korvien sisälle, teippaa rautalangan kärjet kiinni toisiinsa. Taittele korvat pannan ympärille ja kiristä keskeltä kiinni. 

Pupunkorvat saa rautalangan avulla taiteltua hauskoihin asentoihin. Täällä ollaan valmiina ottamaan pääsiäinen vastaan ja kolkuttelemaan oville virpomisvitsojen kanssa. Ohjeet myös neulottuun pupumyssyyn löydät TÄÄLTÄ

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tässä eräänä päivänä muistin yhtäkkiä, kuinka mukavaa onkaan neulahuovutus. Kaivoin kaapista pitkän tauon jälkeen huovutusneulan, superlonipalan ja karstattua villaa. Kokeiltiin tyttären kanssa huovuttaa ensin vapaasti ilman muottia. Viisivuotias tuskaili, kun pisteli huovuttaessa vahingossa neulalla sormeen, joten kokeiltiin huovuttaa piparkakkumuottia apuna käyttäen. Pienet sormet pysyi näin turvassa paremmin ja tekeminen oli mukavaa.  Näistä sydämistä sytyikin suloisia pilviheijastimia perhosen ympärille. 

Tarvikkeet: 

  • huovutusneula
  • superlonipala
  • karstattua villaa
  • heijastinkangasta
  • lankaa & neula

Aseta piparkakkumuotti superlonin päälle. Täytä muotti karstatulla villalla. Villa kutistuu huovutuksen aikana. Tikuttele pienellä ranneliikkeellä villaa kiinteäksi. Irrota välillä työ alustasta ja käännä, jottei se juutu superloniin kiinni. Jatka huovuttamista kunnes työ on tarpeeksi tiivis. Leikkaa heijastinkankaasta pieni pilvi ja ompele se kiinni sydämeen. Ompele heijastimen taakse pieni hakaneula.

Neulahuovutus on varsin terapeuttista ja koukuttavaa! Yhtäkkiä sitä huomaa pistelleensä huovutustyötä muutaman tunnin ja höpötellen samalla lasten kanssa niitä näitä. 

Ohjeen pelastajaperhoseen löydät täältä, klik. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram