Itse tehty valokuvataulu vangitsee upeasti lapsen kasvun tai vaikka lempimaiseman. Vaneritausta antaa kuvalle oman, kauniin vivahteensa. Valokuvan painaminen vanerille on edullista ja helppoa varsinkin kuvansiirtopaperia käyttämällä. 

Kuvansiirtopaperilla valokuvan siirtäminen; käännä kuva ensin tarvittaessa kuvankäsittelyohjelmalla peilikuvaksi, sillä kuva piirtyy vanerille peilikuvana. Tulosta valokuva kuvansiirtopaperille mustesuihkutulostimella (me kokeiltiin laser -tulostinta ja se kävi myös hyviin). Valitse työn pohjaksi mahdollisimman oksaton ja sileä vaneri- tai puulevy. Silitä kuvansiirtopaperi levyyn kiinni lujasti silitysraudalla kolmen pisteen lämmöllä ilman höyryä. Lopuksi voit käsitellä kuvan lakalla. 

Kuvansiirto onnistuu myös erikeeperillä tai vesiohenteisella lakalla ilman kuvansiirtopaperia. Tämä tekniika vaatii enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä. Tulosta kuva peilikuvana lasertulostimella. Levitä valokuvan yli laimennettua erikeeperiä tai vesiliukoista lakkaa melko runsaasti superlon -siveltimellä. Paina kuva tasaisesti kuvapuoli alaspäin vanerille. Tasoita mahdolliset rypyt ja varmista reunojen kiinnittyminen. Aseta leivinpaperi kiinnitetyn kuvan päälle ja silitä kuva leivinpaperin läpi kolmen pisteen lämmöllä ilman höyryä. Kuva kiinnittyy näin vanerilevyyn. Kostuta käsipyyhepaperi ja aseta se silitetyn kuvan päälle. Silittele ja pyörittele paperin pinnasta valkoinen osa varovasti niin, että kuva jää vanerilevyyn kiinni. Jos kuva kupruilee irti, silitä uudelleen leivinpaperin läpi. Valmiin kuvan voit lakata halutessasi tai kirkastaa steariinin vahalla. 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Hei onko biltemassa erikseen puulle tarkoitettua kuvansiirtopaperia ?
Makee taulut !

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla