
Juhlittiin keskimmäisen synttäreitä ja halloweenia tällä viikolla. Sankarin toiveena oli kurpitsakakku porkkanakakun tapaan. Viimeksi leivottu korkea porkkanakakku oli menestys ja sovellettiin tuttua reseptiä uudelleen. Tuorejuustokuorrutus sopi täydellisesti kurpitsakakkuun. Kummitukset kakun päälle tehtiin koristelemalla suklaasuukoille silmät sulatetulla valkosuklaalla.
Lepakot tehtiin leikkaamalla jättivaahtokarkkeihin kolot ja upottamalla puolikkaat keksinpalat koloihin. Silmät lepakoille tehtiin sulatetulla suklaalla.
Kurpitsakakku
- n.4,5 dl myskikurpitsaa
- 2,5 dl rypsiöljyä
- 4 munaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 3 dl fariinisokeria
- 4 tl leivinjauhetta
- 3 tl kanelia
- 3 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
Kuorrutus ja täyte
- 200g pehmeää voita
- 400g maustamatonta tuorejuustoa
- 6 dl tomusokeria
- (lopuksi koristelu: 1 dl suolapähkinöitä ja 5 kpl suklaasuukkoja
Työvaiheet
Kuori ja raasta kurpitsa blenderissä öljyn kanssa tai raastimella hienolla terällä. Lisää öljyraasteeseen kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada kurpitsaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi. Voitele pyöreä n.20 cm ja korkea juustokakkuvuoka voilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina juustokakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 0,5-1 h, kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri paksuksi seokseksi sähkövatkaimella. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja levitä kuorrute kakun sisään ja päälle. Lisää lopuksi kuorrutteen päälle suolapähkinämurska ja suklaasuukot.
Muutama halloween-koriste viirien, kurpitsoiden ja ilmapallojen lisäksi valmistui nopeasti. Lapset askarteli hauskoja kummituksia kopiopaperista ikkunoihin.