
Leivottiin viikonloppuna lasten kanssa muutama piparkakkukranssi. Näiden tekeminen on hauskaa ja koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Lasten mielestä piparkakkujen leipominen ja koristelu on parasta. Erilaiset karkit, konvehdit ja nonpparellit sopivat hyvin koristeluun. Tällä kertaa tehtiin aika yksinkertainen malli ja koristelut. Leivottiin yksi isompi ja yksi pienempi kranssi.
Piparkakkukranssi (pienempi tähti. halkaisija 12,5 cm)
- 250 g piparkakkutaikinaa
- karkkeja, nonparelleja, tomusokeria
- pursotettavaa sokerikuorrutetta ja leivontaliimaa
- koristenauhaa
Valmista ensin kranssille tuki. Kauli piparkakkutaikina levyksi ja leikkaa levystä 12,5 cm ympyrä esim. lautasta apuna käyttäen. Leikkaa ympyrän sisälle toinen ympyrä pienemmän kipon avulla. Yhdistä piparkakkutaikina ja leivo levystä piparkakkumuotteja apuna käyttäen 5 sydäntä ja 3kpl tähteä kranssin koristeiksi. Paista piparkakut uunissa ja anna jäähtyä. Koristele piparkakut haluamallasi koristeilla leivontaliimaa ja sokerikuorrutetta apuna käyttäen. Voit valmistaa halutessasi kuorrutteen myös itse valkuaisesta ja tomusokerista. Kiinnitä koristellut piparkakut jäähtyneeseen kranssipohjaan leivontaliimaa tai sokerikuorrutetta apuna käyttäen. Tee kranssille koristenauhasta ripustuslenkki. Ripottele siivilän läpi tomusokeria piparkakkujen päälle. Isomman kranssin halkaisija 20 cm & 7 sydämiä, 5 tähteä ja 1kpl yksisarvinen.
Katso ohje maapähkinävoifudgeen.