Juhlittiin ystävien kanssa iltaa muutama viikko sitten ja jokainen toi herkkuja tullessaan. Leivoin tämän kakun juhliin. Kakku oli ihanan helppo tehdä, mutta marenkihuntu kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Marenki ehti lössähtää jääkaapissa hieman, joten koitin korjata tilannetta mustikoilla. Muuten tämä kakku oli ihanan raikas yhdistelmä marengin, limerin ja mustikan makua. Resepti otettiin talteen tulevia juhlia varten. Ohjeen löysin Kodin Kuvalehden numerosta 15/2019.

Mustikkainen key lime pie (8 annosta)

Pohja

  • 200 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja 
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl (luomu) limetin kuorta
  • 1 muna
  • 2-3 rkl limetin mehua tarvittaessa

Täyte

  • 5 keltuaista
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 1 dl limetin mehua
  • 2 tl limetin kuoriraastetta
  • 2 dl mustikoita

Marenkihuntu

  • 5 valkuaista
  • 3 dl sokeria

Nypi sormin kulhossa kylmä voi, jauhot ja sokeri ja suola muruiksi. Pese limetti ja raasta taikinaan kuorta. Lisää muna ja tarvittaessa limetin mehua niin, että saat taikinasta kiinteän. Peitä taikinapallo kelmulla ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ympärysmitaltaan 20 cm irtopohjavuoka. Kauli tai taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Täytä sisus esimerkiksi foliolla, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Esipaista pohjaa 8-10 minuuttia. Kaada mustikat kakkuvuokaan. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Valuta sekaan vatkaimen käydessä kondensoitu maito. Jatka vatkausta, kunnes täyte hiukan sakenee. Sekoita joukkoon limetin mehu ja raastettu kuori. Kaada täyte mustikoiden päälle. Paista 10-15 minuuttia. Täyte saa jäädä hiukan hyllyväksi. Jäähdytä ja anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon vähitellen vatkaimen käydessä. Nostele marenki keoiksi piirakan päälle. Käytä piirasta pari minuuttia grillivastuksen alla 225-asteisessa uunissa, kunnes marenkihuiput tummuvat kauniisti. Ole tarkkana, ettei pinta pala.

Katso myös resepti mustikkajuustokakkuun. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012