Aloitettiin pääsiäiseen valmistautuminen tekemällä muutama koriste lasten kanssa. Porkkanakakun leipomisesta jäi sopivasti kananmunankuoret askarteluun. Munankuorimosaiikilla voi koristella pääsiäismunat, ruukut, maljakon tai vaikka korun. Munankuoret tarttuvat hyvin esimerkiksi myös betonipastalla päälystettyjen esineiden pintaan. Mosaiikin pohjaksi sopii lisäksi puu, lasittamaton keramiikka, pahvi tai styrox. 

(Tarvikkeet saatu Sinellistä bloginäkyvyyttä vastaan.)

Tee näin: 

Pistä styroxmunat tikkujen päähän, niin ne on helppo maalata. Käytä vaikkapa sukkapuikkoja tai varrastikkuja. Maalaa munat pastellivärisillä akryylimaaleilla. Puhdista kananmunankuoret ja irrota niistä kalvot. Keitä kuoria kiehuvassa vedessä, jotta saat ne kokonaan puhtaiksi. Murra kuoret paloiksi. Anna kuorien kuivua ja maalaa ne erivärisillä akryylimaaleilla. 

Jos haluat erilaisia pintoja, voit hioa kuoria hiomapaperilla ennen maalaamista. Askartelukaupassa myytävällä alkoholimusteella voit korostaa kuoren säröjä tai tehdä pingtaan kuvioita. 

Liimaa maalatut kuoret (tai halutessasi maalaamattomat) styroxmunien päälle ja anna työn kuivua. Käsittele pinta kestäväksi vesiohenteisella lakalla. 

Katso lisää ideoita pääsiäisaskarteluun täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla