Meidän yhteinen harrastus lasten kanssa on leipominen. On ihana selata leivontalehtiä ja miettiä yhdessä, mitä seuraavaksi leivotaan. Idean näihin pikapulliin löysin Kodin Kuvalehden Pulla -irtonumerosta. Lehti on täynnä inspiroivia pullareseptejä jokaiseen hetkeen. Tänä vuonna tehtiin laskiaispullia jo kolmatta kertaa. Ensimmäisellä kerralla täytettiin pullat Dumle -vaahdolla, toisella kertaa tehtiin koko perheen jättipulla ja nyt nämä pikapullat. Jokaisessa on omat hyvät puolensa, mutta nämä olivat lasten mielestä parhaita. Lisäksi taikinan tekee supernopeaa ja kätevästi muffinivuokiin. Näitä pullia ajateltiin tehdä myös lasten synttärijuhlille, koska leipominen kävi niin vaivattomasti ja pullat ovat sopivan pieniä. Kokeiltiin tehdä alkuperäisestä ohjeesta poiketen tällaisia miniversioita pullista.

Laskiaisen pikapullat (12 kpl isoa tai 30 kpl riippuen muffinivuoan koosta riippuen. 30 min)

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kardemummaa (kanelia maun mukaan)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa

Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri, muna ja jogurtti. Yhdistä jauhot, kardemumma, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita ne taikinaan. Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin paperivuoat. Jaa taikina vuokiin kahdella lusikalla. Ripottele päälle mantelilastuja tai raesokeria. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, ennen kuin irrotat muffinit vuoista. Täytä muffinit vasta täysin jäähtyneinä. Leikkaa leivonnaisista irti ohut hattu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Viipaloi mantelimassa. Jaa mantelimassaviipaleet tai hillo muffinien alapuolten päälle. Lusikoi päälle kermavaahtoa. Nosta hatut kevyesti täytteen pinnalle. Siivilöi päälle tomusokeria.

Päälle

  • mantelilastuja tai raesokeria
  • tomusokeria

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g mantelimassaa tai mansikkahilloa

Katso myös resepti laskiaispullakakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram