Helteinen heinäkuu vietettiin mökillä ja kokeiltiin yhtenä päivänä tehdä jättisaippuakuplia. On aikaisemminkin tehty isoja jättisaippuakuplia ja kokeiltu monia reseptejä. Talvella jäätyneet saippuakuplat ovat kauniita ja kesällä lasten riemu saippuakuplien onnistuessa suloinen. Aine kannattaa tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja antaa tekeytyä yön yli kannen alla. Mökiltä löytyi välineet myös oman kuplatyökalun tekoon. Tehtiin myös toinen lyhyemmällä narulla pieniä saippuakuplia varten. Näiden tekeminen olisi varmasti hauskaa puuhaa lapsille vaikka synttärijuhlissa.

Helpon jättisaippuakuplien työkalun ohjeen löysin täältä.

Kuplatyökalu

 • 2 keppiä
 • 2 metriä nyöriä, esimerkiksi villalangasta
 • 2 kumilenksua
 • lasi- tai puuhelmi painoksi

Kepeiksi sopivat esimerkiksi bambuiset kukkakepit tai luonnosta löytyvät suorat oksat. Villalangan nyöritys sujuu näin: Pyydä lapsi avuksi. Leikkaa noin kymmenen metrin pätkä villalankaa, taita kahtia ja anna langan toiset päät lapselle. Pidä itse kiinni toisesta päästä ja pujota helmi lankaan. Asettele helmi noin neljäsosan päähän langan pituudesta. Seisokaa viiden metrin päässä toisistanne ja kieputtakaa kumpikin myötäpäivään. Kun naru alkaa vääntäytyä mutkille, hae nyörin toinen pää lapselta ja yhdistä se omaasi. Vetele sivulle karanneita kiemuroita suoriksi, kunnes nyöri on valmis. Tee päähän solmu, ettei nyöri purkaannu. Solmi nyöri keppeihin niin, että kepin kiinnityskohdat ja painona oleva helmi muodostavat kolmion. Vahvista nyörin kiinnitys keppeihin kumilenkeillä.

Jättisaippuakupliin on tehty monenlaisia reseptikokeiluita. Salaisuus kestävissä isoissa jättisaippuakuplissa on glyseroli tai liisterijauhe. Glyseroliseos on toiminut meillä parhaiten- glyserolia saa ostettua apteekista. Tämä reseptin määrä kannattaa tuplata tai triplata, jos aikomuksena on tehdä paljon kuplia. Joskus meillä ei ole ollut mökillä mukana liisterijauhetta tai glyserolia ja on saatu saippuakuplat onnistumaan myös vesi, ruokaöljy, siirappi ja astianpesuaine seoksella.

Jättisaippuakuplaliuos 1

 • 1 dl astianpesuainetta
 • 1 dl glyserolia
 • n.5 dl dl vettä 
 • 2 tl siirappi

Sekoita kaikki ainekset keskenään varovasti hämmenäen kulhossa, niin ettei se vaahtoudu.

Liisterijauheesta tehty jättisaippuakuplaliuos

 • 3 litraa vettä
 • 1/2 kg sokeria
 • 1/2 dl liisterijauhetta
 • 2 1/2 dl astianpesuainetta

Keitä vesi kiehuvaksi isossa kattilassa ja lisää sokeri. Sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä vesi-sokeriseos kannelliseen ämpäriin. Vispaa liisterijauhe seokseen. Lisää tiskiaine. Sulje kansi ja anna tekeytyä yön yli.

Katso ohje kivien maalaukseen lasten kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla