Pahvilaatikko voi joskus olla se kaikista suosituin lelu leikeissä, eikä sen tekemiseen vaadita paljon. Tehtiin lasten kanssa syksymmällä pahvilaatikko telkkari ja pyykinpesukone, jotka ovat olleet ahkerassa käytössä siitä lähtien. Ohje oli myös joulukuussa Meidän Perhe -lehdessä ja luettavissa täällä. Lapsilla mielikuvitus pääsee valloilleen ja omia telkkariohjelmia on ollut hauska seurata. Toinen vaihtaa välillä leikisti kaukosäätimestä "ohjelmaa".

  • Hahmottele isoon pahvilaatikkoon lyijykynällä televisioruutu ja säätimien paikat tai pyykinpesukoneen täyttöaukko.
  • Leikkaa tarvittavat aukot: televisioon ruudun paikka ja pesukoneen täyttöluukku. Parhaita työkaluja leikkaamiseen ovat hienoteräinen rautasaha tai terävä mattopuukko. Leikkuutyöt ovat aikuisen heiniä.
  • Tee säätimet joko piirtämällä tai vaikkapa pahvista leikkaamalla. Lapset voivat ideoida, koristella ja liimata säätimiä.
  • Kiinnitä televisioon antenni. Se voi olla melkein mikä tahansa rakennelma, vaikkapa piippurassi. Vain mielikuvitus on rajana.
  • Viimeistele valmis televisio tai pyykinpesukone tusseilla tai maaleilla värittämällä. Lapsille vapaat kädet!

Pahvilaatikon voi koristella ihan mielensä mukaan ja kannattaakin hyödyntää kaikki ylimääräinen kotoa löytyvä. Narunpätkästä saa vaikkapa hauskan "johdon". Katso ideoita lastenhuoneeseen täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla