Viikonloppuna juhlittiin 35v syntymäpäiviäni. Mies ilmoitti, että voisi leipoa synttäreilleni kakun. Perjantaina ilalla keittiöstä kantautui ihana juustokakun tuoksu ja ajattelin, että kaikki on hallinnassa. Juustokakun pohja oli kuulemma todella helppo ja nopea tehdä. Vähän ajan päästä keittiöstä kuului kuitenkin pientä puhinaa ja pieni pyyntö "voisitko sittenkin tulla apuun.." Menin keittiöön ja nauratti. Toinen pyöritteli omenaruusuja sormet kipeinä. Yhdessä sitten nääpersimme ruusut puolessa tunnissa loppuun. Lopputulos oli kyllä upea, mutta kiireisen leipurin suosittelen koristelemaan kakun ihan tavallisilla omenaviipaleilla.

Alkuperäinen ohje tähän omenajuustokakkuun löytyi Soppa.fi sivustolta täältä. Koska meille oli tulossa monta juhlimaan, tehtiin kakku kaksinkertaisena ja isompaan vuokaan. Laitettiin puolukkahillon tilalle itsetehtyä omenahilloa. Täytteeseen lisättiin myös kanelia. Perinteisen digestive -pohjan sijaan tässä juustokakussa on kaurahiutalepohja, joka mielestäni sopii hyvin omenoiden makuun. Valkosuklaamurut olisi varmasti myös ihana lisä täytteeseen.

Omenajuustokakku

Ainekset

  • 100 g voita
  • 3 ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja

Täyte

  • 2 pkt maustamatonta tuorejuustoa (400 g)
  • 1 prk ranskankermaa (125 g, ei kevyttä)
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • kanelia
  • 1 dl puolukkasurvosta tai omenahilloa

Koristeet

  • 4-5 isoa punaista omenaa
  • 1 l vettä
  • 3/4 dl sokeria

Työvaiheet

Sulata voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja perunajauhot. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, reunoiltaan voidellun irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, munat, sokeri ja kardemumma sekaisin. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Ripottele puolukkasurvos pieniksi nokareiksi juustoseokseen. Jatka juustokakun paistamista 45 minuuttia uunin alatasolla. Huuhdo omenat mutta älä kuori niitä. Viipaloi omenat aivan ohuiksi, puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Poista kota. Keitä viipaleita sokerivedessä noin minuutti. Nosta siivut valumaan lävikköön. Kieputa ruusut: tee ruusun sisäosan pieni nuppu rullaamalla yksi omenaviipale. Kääri nupun ympärille lisää viipaleita terälehdiksi. Laita valmiit ruusut odottamaan leikkuulaudalle. Ota kakku uunista ja nostele ruusuja kauttaaltaan kakun pinnalle. Paista kakkua vielä 10 minuuttia. Anna kakun jähmettyä vuoassa ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota vuoan reuna, auta tarvittaessa veitsellä. Valuta halutessasi pinnalle hieman juoksevaa hunajaa.

Katso ohje Huvikummun -omenapiirakkaan ja omenaisiin ruusupulliin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012