Kirjoitukset avainsanalla askartelu

Kranssien askartelu on koukuttavaa puuhaa. Varsinkin, kun askartelu on helppoa ja hauskaa. Askartelukaupasta ostettu puinen kirjontakehys on kaunis ja edullinen pohja kranssille. Puinen kehys saa jäädä näkyviin ja puuhelmet sopivat hyvin ripustuslenkkiin. Yhdestä kirjontakehyksestä saa tehtyä kaksi kranssia. Valmis koriste tuo kotiin ihanaa eukalyptuksen ja havujen tuoksusta. 

Eukalyptuskranssi

tarvitset: 

  • kirjontakehys (sinelli)
  • käpyjä
  • eukalyptuksen oksia
  • havun oksia
  • kanelitankoja
  • ohutta rautalankaa
  • puuhelmiä
  • hamppunarua

Irrota kirjontakehykset toisistaan. Leikkaa yksi eukapyptuksen oksa ja sido se varovasti kranssin pohjalta ylöspäin rautalankaa apuna käyttäen. Leikkaa toinen eukalyptuksen oksa ja sido se vastakkaiseen suuntaan rautalankaa apuna käyttäen. Kiinnitä yksi havun oksa kranssin sivuun. Kiinnitä kävyt rautalankaa apuna käyttäen kranssin pohjalle. Sido kanelitangot hamppunarulla yhteen nipuksi ja kiinnitä rautalangalla käpyjen viereen. Pujota ripustuslenkkiin kaksi puuhelmeä ja sido ne kiinni kirjontakehykseen. Tee ripustuslenkki. 

Katso ohje sammalpalloon ja havukranssiin,

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omatekoiset steariinilumitähdet läpäisevät kauniisti valoa ikkunassa ja koristavat somasti joulukuusen ja lahjapaketin. Steariinikäsittelyn ansiosta sievimmät paperilumihiutaleet säilyvät siistinä seuraavaan vuoteen. Jos raaskit, voit kovettaa koristeeksi myös vanhoja pitsiliinoja. 

(Ohje KK 23/2019)

Tee näin: Leikkaa kakkupaperista pitsikuvioisia tähtiä ja sydämiä tai leikkaa kopiopaperista perinteisiä paperilumihiutaleita. Pujota koristeisiin ripustusnarut. Sulata kynttilöistä valkoista steariinia tai soijavahaa kattilassa, jonka likaantuminen ei haittaa. Kasta paperikoristeet steariinissa ja ripusta narusta kuivumaan. Jos haluat kestävämmän koristeen, kasta se toisenkin kerran. Anna koristeiden kuivua rauhassa. 

Katso ohje paperitähtiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Joulukalentereita ei ole koskaan liikaa ainakaan lasten mielestä. Tämän joulukalenterin tekee helposti paperipusseista, jotka ripustetaan naruilla oksaan roikkumaan. Pussin numerot ja materiaalit sain Sinellistä. Pusseihin mahtuu pieniä yllätyksiä ja viestejä. Pienin odottaa jo kovasti, että pääsisi avaamaan ensimmäisen pussin.

Katso myös ohje pupujen joulukalenteriin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meidän jouluun kuuluu kranssit, kukat ja itsetehdyt koristeet. Askarreltiin lasten kanssa muutama sammalpallo ja havukranssi.  Havut, eukalyptuksen oksat ja muut luonnonmateriaalit tuovat kotiin ihanaa tunnelmaa. Näiden tekeminen yhdessä oli hauskaa ja etenkin sammalpallojen askartelu onnistui pieniltäkin lapsilta. Nämä koristeet pääsevät ulos ja sisälle tehdään vielä eukalyptuksen oksista pienempiä kransseja. 

Sammalpallo

Pyöritä sanomalehdistä pallo. Pyöritä pallon ympärille sammalta ohutta rautalankaa apuna käyttäen. Viimeistele pallo juuttinarulla ja solmi narusta ripustuslenkki. Tee halutessasi pieni rusetti pitsinauhasta ripustuslenkin juurelle. Pujota rusetin tyveen puolukanvarpuja ja havuja. Suihkuta valmista sammalpalloa suihkepullolla päivittäin. 

Katso ohje piparkakkukranssiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012