Kirjoitukset avainsanalla askartelu

Äiti ja mummi ilahtuvat toukokuun toisena sunnuntaina tietysti lapsista, mutta myös pienestä, hyödyllisestä lahjasta. Tässä askartelussa yhdistyvät molemmat. Samalla helpolla tekniikalla voi tehdä lempivalokuvista avaimenperiä, rintanappeja tai magneetteja jääkaapin oveen. Kirkkaita muovisia pohjia saa askartelukaupoista, esimerkiksi Sinellistä. (Ohjeet myös KK 10/09)

Tee näin: Tulosta valokuva paperille. Irrota rintanapin, magneetin tai avaimenperän pohjan taustakappale ja piirrä sen ääriviivat valokuvan päälle. Leikkaa kuva viivojen mukaan ja paina se varovasti kehikon sisään kuvapuoli alaspäin. Paina lopuksi taustakappale paikalleen. Liimaa vielä magneetit taustoihin pikaliimalla ja anna kuivua.

Katso myös ohje kutistemuovista tehtyyn avaimenperään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lasten kanssa istutettu auringonkukan taimi on suloinen lahja äitienpäivänä. Kukan kasvua on hauska seurata koko kesän. Heinäkuussa auringonkeltainen näyttävä kukka puhkeaa loistoonsa. Kukan kasvua kannattaa tukea kasvun aikana. Nämä taimet ovat kasvaneet viikossa n.5-10 cm. Jos haluaa kasvattaa auringonkukkia ruukussa, kannattaa valita matalakasvuinen lajike. Valmiit taimipotit hankittiin puutarhamyymälästä, mutta ne voi askarrella myös itse- katso ohje täältä.

Taimen voi halutessaan istuttaa myös isompaan ruukkuun, joka on koristeltu lasten kanssa. Maahan kukan taimen voi istuttaa toukokussa vaikkapa äitienpäivän aikana.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

On tehty lasten kanssa joka vuosi itse pääsiäiskoristeita. Tänä vuonna tehtiin koristeet korkkikankaasta ja kartongista. Askartelussa kannattaa käyttää ylijääneitä papereita, naruja ja kangaspaloja hyödyksi.

Sulka:

Leikkaa korkkikankaasta n. 5 x 4 cm palanen ja taita se kahtia. Pyöristä kulmat ja leikkaa sulka oikeaan muotoon. Leikkaa hapsut aloittamalla kärjen suunnasta alaspäin keskelle ja avaa sulka. Tee reikä reijittimellä sulan kärkeen. Pujota reijästä ripustuslenkki.  Katso instagramista video sulan leikkaamisesta.

Pupukoristeet leikattiin pahvista piparkakkumuottia apuna käyttäen. Piirrä ensin lyijykynällä ääriviivat pahviin piparkakkumuotin muotoja mukaillen. Leikkaa koristeet irti pahvista ja tee reijittimellä pupujussin korvaan reikä. Lisää ripustuslenkki.

Katso ohjeet pääsiäismunien askarteluun täältä ja virpomisvitsojen koristeluun täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mitä yhteistä on ilmapallolla, salaattikulholla ja kipsinauhalla? Niiden avulla voit askarrella kevään kauneimman koristeen. Koristeen sisälle voi istuttaa kevään kukkasia ja amppeliin laittaa sipulikasvit kasvamaan. Lasisessa purkissa ja aurinkoisessa paikassa taimet kasvavat kohisten.

Tarvitset:

  • Kipsinauhaa. Esim. apteekista tai askartelukaupasta. 
  • Ilmapalloja. Vesi-ilmapalloilla saat tehtyä pienempiä kulhoja.
  • Kulhon

Suojaa työpiste esimerkiksi sanomalehdellä. Puhalla ilmapallo haluamasi kokoiseksi ja laita se salaattikulhoon leveämpi puoli ylöspäin. Leikkaa kipsinauhasta soiroja. Täytä pieni vesiastia haalealla vedellä, ja kastele soirot nopeasti astiassa. Sivele märät kipsinauhat ilmapallon päälle ja muotoile niistä haluamasi mallinen kulho. Anna työn kuivua noin vuorokauden ajan ja puhkaise pallo. Leikkaa reunat suoriksi tai jätä ne rosoisen epätasaisiksi. Valmiin kulhon ympärille voit kieputtaa narua. Halutessasi voit myös lakata tai maalata kulhon. Muista, että valmis kulho ei kestä vettä. 

(ohje Kodin Kuvalehti 4/19)

Tee itse kaunis amppeli nahkapaperista – sipulikasvit ja taimet kasvavat kohisten lasipurkeissa ikkunan eteen ripustettuina

Tee näin: Mittaa lasipurkin ympärys ja lisää mittaan sentti. Leikkaa nahkapaperinauhasta sen pituinen pätkä. Leikkaa myös kaksi noin 160 senttiä pitkää nahkapaperinauhaa. Kiinnitä pitkät nauhat keskikohdistaan ristikkäin yhteen tekstiililiimalla, niitillä tai ommellen. Aseta risti lasipurkin pohjalle ja taivuta nauhat purkin myötäisesti ylöspäin. Liimaa lyhyempi nauha purkin ympärille pitkiä nauhoja tukemaan. Ompele tai niittaa pitkät nauhat ylhäältä yhteen, jotta voit ripustaa amppelin kattokoukkuun. Materiaalit- Sinelli.

Katso myös ohje punottuun koriin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012