Kirjoitukset avainsanalla askartelu

Mehiläisvahakääre korvaa kertakäyttöisen muovikelmun ekologisesti. Notkeaa, astian reunoihin tarttuvaa käärettä voi käyttää kaikkialla, missä muovikelmuakin, vaikkapa salaattien, ruokien ja eväsleipien suojana. Käytön jälkeen sen voi puhdistaa kylmällä vedellä, ja kääre on taas valmis käytettäväksi. Mehiläisvahakääreitä myydään valmiina, mutta paljon hauskempaa on tehdä ne itse puuvillakankaista ja mehiläisvahasta. 

(Ohje KK 19/2019. S.43.)

Tee näin: Leikkaa puuvillakankaasta sopivan kokoinen pala. Aseta kangas leivinpaperin päälle. Raasta tasainen, ohut kerros mehiläisvahaa kankaalle ja peitä kangas toisella leivinpaperilla. Silitä mehiläisvaha kuumalla silitysraudalla eli kolmen pisteen lämmöllä kiinni kankaaseen. Jos mehiläisvahaa puuttuu jostain kohdasta, lisää sitä kankaalle hieman ja silitä uudelleen. Älä kuitenkaan tee kerroksista liian paksua, jotta mehiläisvahakääre pysyy joustavana. 

Seuraa myös Huvikumpu- instagramia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun löydät metsästä loppukesän kauneimman pienen kukan tai rannalta virheettömän linnunsulan, poimi se talteen muistuttamaan juuri tästä päivästä. Askartelu- tai sisustusliikkeestä saat sieviä lasikehyksiä, joista sisältö näkyy molemmin puolin. Siksi ne voi ripustaa myös ikkunaan. 

Irrota kehyksistä lasit ja paina varovasti kasvi tai sulka niiden väliin. Tuore kukka kuivuu lasien välissä ja säilyttää värinsä. Tai jos ei kuivu, sen voi helposti vaihtaa seuraavaan kauniiseen muistoon. (kehykset Sinelli.)

Katso myös ohje soijavahakynttilöihin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vanha kunnon puuhapussi pitää tylsyyden loitolla. Kesäinen pihapelipussi kannattaa tehdä korkkikankaasta, sillä se kestää mukana retkillä ja sietää pientä vesisadettakin. 

Tee näin: Leikkaa korkkikankaasta noin 30 cm x 52 cm:n pala. Taita kangas kaksinkerroin ja kiinnitä reunat yhteen nuppineuloin pussin pohjasta ja toiselta sivulta. Taite on pussin toinen sivu. Jätä sivun yläreunasta 5 cm neulaamatta. Ompele sitten pohja ja pussin sivu suoralla ompeleella yläreunan 5 cm:ä lukuunottamatta. Taita ompelematta jääneet saumavarat nurjalle ja ompele taite siistiksi. Käännä pussin yläreunasta 2,5 cm leveä nauhakuja nurjalle puolelle. Ompele suora ommel noin 2 cm:n päähän reunasta. Käännä pussi oikein päin ja pujota nyöri kujaan hakaneulan avulla. Piirrä pussin päälle vedenkestävällä, valkoisella tussilla risti-nollaruudukko ja toiselle puolelle ympyrä, jota voit käyttää maalina kivien heittelyssä. Tee pelimerkit vähintään kymmenestä sileästä kivestä. Merkitse tussilla puolet kivistä, jotta joukkueet erottuvat toisistaan. 

Katso myös ohje hyönteishotelliin. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Esimerkiksi kimalaiset, mehiläiset ja perhoset ovat tärkeitä puutarhan hyvinvoinnille. Ne pölyttävät kasveja, torjuvat tuholaisia ja ovat myös tärkeää ravintoa muille eläimille. Auta ötököitä kotiutumaan pihaasi ja rakenna niille oma hotelli. 

Tee näin: Kuvan valmis kehikko on askarteluliikkeestä, mutta talon muotoinen lokerikko on helppo naulata itsekin vanerista tai laudasta. Niittaa kehikon taustaksi metalliverkkoa, jotta täytteet pysyvät paikoillaan. Täytä kehikon lokerot esimerkiksi hakkeella, risuilla, heinällä, kävyillä tai rei´itetyillä puupaloilla, joiden lomaan hyönteiset voivat kotiutua. Pienet oksat kannattaa niputtaa yhteen rautalangalla. Kiinnitä tarvittaessa myös lokeron päälle pala metalliverkkoa, jotta hyönteisten petivaatteet eivät putoa. Askartele lopuksi hotellin kyltti. Voit käyttää puisia kirjainpalikoita tai kirjoittaa tekstin esimerkiksi jäätelötikkuun leimasimella tai tussilla. 

Katso ohje ruusumarmeladiin ja raparperisiirappiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012