Kirjoitukset avainsanalla askartelu

Tämä projekti on kypsynyt pikkuhiljaa. Vanhemmiltani saatu vanhan mäntykaapin maalasin valkoiseksi jo muutama vuosi sitten. Lapset kaipasivat barbeille isompaa taloa, sillä huonekaluja ja tavaroita on kertynyt vuosien varrella. Osa huonekaluista on löytynyt kirpparilta, osa maileg-pupujen huonekaluja ja osa omia vanhoja. Lapset ihastuivat isoon taloon kovasti ja se on ollut leikeissä päivittäin. Tuota barbie -tavaraa ja vaatetta on kertynyt vuosien saatossa paljon ja kaapin kaksi alalaatikkoa toimii tavaroiden säilytykseen.

Haluttiin pitää barbietalon huoneet mahdollisimman valkoisina ja muunneltavina, eikä lähdetty tapetoimaan seiniä tai lattioita. Muutaman väliseinän tein paksummasta valkoisesta pahvista, jotta seiniä voi halutessaan myös siirtää. Matot leikattiin huopapaloista. Söpöt pattereilla toimivat pallovalot löysin Motonetista ja Lidlistä. Tämä projekti oli hauska toteuttaa ja kaapista tuli tosi kiva.

Katso ohje Fimo- massasta tehtäviin leikkiherkkuihin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Soijavahakynttilöitä on tehty joka vuosi lisää ja muutamana vuonna myös lasten koulun myyjäisiin. Kynttilöitä tekee nopeasti 20-40 kpl ja ne ovat menneet yleensä hyvin myyjäisissä kaupaksi. Kynttilä on hyödyllinen ja kaunis. Soijavahakynttilän vahaa voi käyttää hieronnassa tai kuiviin käsiin. Kynttilän sulamispiste on matala, eikä vaha ole liian kuumaa, vaikka sitä kaataisi suoraan iholle (katso video). Lämmin öljy imeytyy ihoon, kosteuttaa pakkasesta kuivuneita käsiä ja antaa samalla hyvän tuoksun. Tuoksukynttilä on myös ihana joulutuliainen, joka ilahduttaa varmasti. Ekologinen tuoksukynttilä on helppo tehdä ja maustaa haluamallaan eteerisellä öljyllä.
 

Kynttilän valmistustarvikkeet; Lahtisen vahavalimo

Tee näin: Tarvitset kynttilöihin 10 kpl lasipurkkia, joiden vetoisuus on noin 1,5 dl (ikea), 1 kg soijavahaa, vahoitettua sydänlankaa, sekä haluamaasi kosmetiikkalaatuista eteeristä öljyä. Sulata soijavaha kattilassa miedolla lämmöllä samalla hämmentäen. Aseta vahoitettu sydänlanka pystyyn lasipurkkiin. Kaada sulanut vaha purkkiin ja lisää 10 tippaa eteeristä öljyä. Anna kynttilöiden jähmettyä yön yli ennen käyttöä. Koristele lopuksi lasipurkit. Katso ohjevideo lopussa.

 
 
 

Katso ohje saippuoiden valmistamaiseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Paperitähdet:

Taita neliö kulmasta kulmaan. Avaa taitos. Taita toisesta kulmasta kulmaan, avaa paperi. Taita sitten paperin kaksi reunaa kohti keskitaitosta, kuin tekisit lennokkia. Avaa taitokset ja tee sama lennokkitaitos kohti vastakkaista kulmaa. Tällä kertaa älä avaa taitoksia. Taita "lennokin" toisen päädyn kulmat aiemmin tehtyjä taitteita pitkin kohti keskitaitosta. Käsissäsi on kapea ja korkea vinoneliö. Seuraa ohjeen ainoa kinkkinen kohta: Taivuta vinoneliötä takaa kevyesti pitkin keskellä olevia vinotaitteita, kunnes vinokulmio taittuu kahtia niiden sekä keskitaitoksen kohdalta. Paperista tulee kuin linnunnokka. Yksi seitsemästä sakarasta on nyt valmis. Tee loput sakarat samoin. Kokoa tähti asettamalla aina sakaran lyhyt kärki seuraavan sakaran pitkän kärjen sisään.

Opastan paperitähtien askartelua Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella 16-18.11. Työpajat ovat Kodin Kuvalehden osastolla A511 perjantaina kello 11,13 ja 15, lauantaina kello 12 ja 14 ja sunnuntaina klo 12. Tervetuloa jutustelemaan ja askartelemaan yhdessä- toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Isänpäivä lähestyy vauhdilla ja kokosin tähän meidän suosikkeja menneiltä vuosilta. Nämä itsetehdyt lahjat on persoonallisia ja lapsi voi olla itse tekemisessä mukana. Korkkikankaasta tehty rusetti, avaimenperät, heijastin ja kylpypommit ovat myös käytännöllisiä, eivätkä ne jää kaapin perälle lojumaan. 

Korkkikankainen rusetti on upea. Itsetehdyn rusetin ompelee helposti korkkikankaasta. Näyttävät rusetit voi tehdä vaikkapa koko perheelle. Katso ohjeet täältä.

Kylpypommit toimii aina ja vaikka ei olisikaan kylpyammetta, näitä voi hyvin käyttää virkistäviin jalkakylpyihin! Ihanasti sihiseviä kylpypommeja on helppo valmistaa soodasta pieniin silikoonisiin muotteihin. Katso ohjeet kylpypommeihin.

Kutistemuovista avaimenperä. Ikuista lapsen käden sekä jalanjälki tai piirrä perhepotretti vapaalla kädellä. Katso ohjeet kutistemuovi-avaimenperään.

Viiksiheijastin. Leikkaa paksusta huovasta viiksen mallinen pala ja liimaa pikaliimalla heijastinkangas päälle. Ompele hakaneula heijastimen taakse. 

Aineeton lahja ja raaputettava arpa. Katso ohje itsetehtyyn arpaan. Mikäli haluat ilahduttaa makeammalla kortilla- katso video karkkikorttiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram