Kirjoitukset avainsanalla askartelu

Esimerkiksi kimalaiset, mehiläiset ja perhoset ovat tärkeitä puutarhan hyvinvoinnille. Ne pölyttävät kasveja, torjuvat tuholaisia ja ovat myös tärkeää ravintoa muille eläimille. Auta ötököitä kotiutumaan pihaasi ja rakenna niille oma hotelli. 

Tee näin: Kuvan valmis kehikko on askarteluliikkeestä, mutta talon muotoinen lokerikko on helppo naulata itsekin vanerista tai laudasta. Niittaa kehikon taustaksi metalliverkkoa, jotta täytteet pysyvät paikoillaan. Täytä kehikon lokerot esimerkiksi hakkeella, risuilla, heinällä, kävyillä tai rei´itetyillä puupaloilla, joiden lomaan hyönteiset voivat kotiutua. Pienet oksat kannattaa niputtaa yhteen rautalangalla. Kiinnitä tarvittaessa myös lokeron päälle pala metalliverkkoa, jotta hyönteisten petivaatteet eivät putoa. Askartele lopuksi hotellin kyltti. Voit käyttää puisia kirjainpalikoita tai kirjoittaa tekstin esimerkiksi jäätelötikkuun leimasimella tai tussilla. 

Katso ohje ruusumarmeladiin ja raparperisiirappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äiti ja mummi ilahtuvat toukokuun toisena sunnuntaina tietysti lapsista, mutta myös pienestä, hyödyllisestä lahjasta. Tässä askartelussa yhdistyvät molemmat. Samalla helpolla tekniikalla voi tehdä lempivalokuvista avaimenperiä, rintanappeja tai magneetteja jääkaapin oveen. Kirkkaita muovisia pohjia saa askartelukaupoista, esimerkiksi Sinellistä. (Ohjeet myös KK 10/09)

Tee näin: Tulosta valokuva paperille. Irrota rintanapin, magneetin tai avaimenperän pohjan taustakappale ja piirrä sen ääriviivat valokuvan päälle. Leikkaa kuva viivojen mukaan ja paina se varovasti kehikon sisään kuvapuoli alaspäin. Paina lopuksi taustakappale paikalleen. Liimaa vielä magneetit taustoihin pikaliimalla ja anna kuivua.

Katso myös ohje kutistemuovista tehtyyn avaimenperään.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lasten kanssa istutettu auringonkukan taimi on suloinen lahja äitienpäivänä. Kukan kasvua on hauska seurata koko kesän. Heinäkuussa auringonkeltainen näyttävä kukka puhkeaa loistoonsa. Kukan kasvua kannattaa tukea kasvun aikana. Nämä taimet ovat kasvaneet viikossa n.5-10 cm. Jos haluaa kasvattaa auringonkukkia ruukussa, kannattaa valita matalakasvuinen lajike. Valmiit taimipotit hankittiin puutarhamyymälästä, mutta ne voi askarrella myös itse- katso ohje täältä.

Taimen voi halutessaan istuttaa myös isompaan ruukkuun, joka on koristeltu lasten kanssa. Maahan kukan taimen voi istuttaa toukokussa vaikkapa äitienpäivän aikana.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

On tehty lasten kanssa joka vuosi itse pääsiäiskoristeita. Tänä vuonna tehtiin koristeet korkkikankaasta ja kartongista. Askartelussa kannattaa käyttää ylijääneitä papereita, naruja ja kangaspaloja hyödyksi.

Sulka:

Leikkaa korkkikankaasta n. 5 x 4 cm palanen ja taita se kahtia. Pyöristä kulmat ja leikkaa sulka oikeaan muotoon. Leikkaa hapsut aloittamalla kärjen suunnasta alaspäin keskelle ja avaa sulka. Tee reikä reijittimellä sulan kärkeen. Pujota reijästä ripustuslenkki.  Katso instagramista video sulan leikkaamisesta.

Pupukoristeet leikattiin pahvista piparkakkumuottia apuna käyttäen. Piirrä ensin lyijykynällä ääriviivat pahviin piparkakkumuotin muotoja mukaillen. Leikkaa koristeet irti pahvista ja tee reijittimellä pupujussin korvaan reikä. Lisää ripustuslenkki.

Katso ohjeet pääsiäismunien askarteluun täältä ja virpomisvitsojen koristeluun täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012