Kirjoitukset avainsanalla askartelu

Nahkapaperi ja nauha on ihanan helppo materiaali työstää. Näiden amppelien tekemiseen aikaa kului alle puoli tuntia. Tarvitset trendikkäisiin ruukkuihin vain pari puhdasta hillopurkkia ja valmista nahkapaperinauhaa. Askartelukaupoista saatava nahkapaperi näyttää nahalta, mutta sitä voi leikata ja ommella kuin paperia tai kangasta. Se kestää myös vesipesun.

(ohje Kodin Kuvalehti 4/19)

Tee näin: Mittaa lasipurkin ympärys ja lisää mittaan sentti. Leikkaa nahkapaperinauhasta sen pituinen pätkä. Leikkaa myös kaksi noin 160 senttiä pitkää nahkapaperinauhaa. Kiinnitä pitkät nauhat keskikohdistaan ristikkäin yhteen tekstiililiimalla, niitillä tai ommellen. Aseta risti lasipurkin pohjalle ja taivuta nauhat purkin myötäisesti ylöspäin. Liimaa lyhyempi nauha purkin ympärille pitkiä nauhoja tukemaan. Ompele tai niittaa pitkät nauhat ylhäältä yhteen, jotta voit ripustaa amppelin kattokoukkuun. Materiaalit- Sinelli.

Katso ohje paperista punottuun koriin ja korkkigangaspussiin. Punotun korin voi tehdä myös valmiista nahkapaperinauhasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulta kysytään usein ystävänpäivän askarteluideoita ja päätin koota tähän muutaman idean menneiltä vuosilta. Nämä kaikki toteuttaa helposti vaikkapa lasten kanssa. Moneen helppoon askarteluun voi löytää materiaalit ruokakaapista.

Itsetehty lahjakortti ilahduttaa varmasti. Kaiken kiireen keskellä, yhteinen aika on kultaakin arvokkaampi lahja. Askartele itsetehty arpa ja yllätä ystävä- katso ohje täältä.

Kylpypommit toimii aina ja vaikka ei olisikaan kylpyammetta, näitä voi hyvin käyttää virkistäviin jalkakylpyihin! Ihanasti sihiseviä kylpypommeja on helppo valmistaa soodasta pieniin silikoonisiin muotteihin. Sihisevät kylpypommit- katso ohje täältä.

Huulirasvan tekeminen on helppoa. Kosmetiikkalaatuisesta mehiläisvahasta tehtyä huulirasvaa voi käyttää huulien lisäksi kynsinauhoihin ja kuiviin suupieliin. Itsetehty huulirasva on paljon terveellisempi vaihtoehto, kuin kaupan valmiit. On ihana tietää, mitä tuote varmasti sisältää etenkin lapsille annettaessa. Reseptin huulirasvaan löydät täältä.  

Palasaippuan teko on hauskaa ja helppoa, ja ekologisiakin ne ovat. Näillä saippuoilla kelpaa Ruususenkin peseytyä. Valmiista saippuamassasta on helppoa ja turvallista valmistaa saippuoita lastenkin kanssa. Katso ohjeet käsintehtyyn saippuaan täältä.

Jos haluat yllättää herkuilla, niin mikrotoffeen tai brasilialaiset brigadeiros -suklaapallot valmistaa helposti ja nopeasti.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pakkasen innoittamana on tehty ulos erilaisia jääkoristeita. Leikkokukkien kukinnot tai pelkät terälehdet, marjat, kävyt tai puunoksat tulevat kauniisti esiin jään läpi. Nuupahtanut tulppaanikimppukin saa jatkoaikaa jääkranssin sisällä. Kun ripustat jääkranssin ikkunan ulkopuolelle, voit ihailla sen loistoa joka päivä.

(Ohje: KK 3/2019)

Tee näin: Teippaa neilikan kukintoja, pieniä oksia tai muita kevyitä koristeita kirkkaalla teipillä pyöreän uunivuoan tai kakkuvuoan pohjalle. Teipin ansiosta kukat eivät nouse veden pintaan. Aseta vuoan pohjalle pystyyn muovipullo, joka on täytetty kivillä, jotta se pysyy paikallaan. Kaada vuokaan lämmintä vettä, sillä se jäätyy läpinäkyväksi.

Aseta vuoka pakastimeen tai pihalle jäätymään vähintään yön yli. Kun vesi on täysin jäätynyt, voit irrottaa vuoan ja pullon kranssista valelemalla niitä nopeasti lämpimällä vedellä. Mitä kovempi pakkanen ulkona on, sitä kirkkaampi koristeesta tulee.

Katso lisää ohjeita jääkoristeisiin täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kun lapset sairastaa ja ulkona paukkuu pakkanen, niin on keksitty sisälle mukavaa puuhaa lasten kanssa. Tämä muovailuvaha tai taikataikina on ihanan pehmoista ja helppoa muotoilla pienenkin lapsen kanssa. Se ei tartu käsiin ja lapset innostuivat tekemään massasta pieniä koruja, herkkuja barbeille ja koristeita. On tehty monta kertaa massasta herkkuja lasten leikkikeittiöön ja tällä kertaa pienin 1,5 vuotiaskin pääsi puuhaan mukaan.

Taikataikina muovailuvaha

  • 3 dl jauhoja
  • 1½ dl suolaa
  • 1½ dl vettä
  • loraus ruokaöljyä

Sekoita keskenään jauhot ja suola. Värjäämiseen voi käyttää elintarvikevärejä tai luonnon väriaineita kuten mustikkaa tai kaakaojauhoja. Lisää vesi ja ruokaöljy. Jos taikina murenee, lisää vettä. Elintarvikevärin voit lisätä veden joukkoon värjäämisen helpottamiseksi. Liian löysä taikina tarvitsee lisää jauhoja.

Valmiin koristeen voi kuivattaa leivinpaperin päällä tai uunissa kovaksi. Paista valmiita taikataikinapullia 120-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä tunnista kahteen riippuen työn paksuudesta. Kuivuneen koristeen voi myös maalata akryyliväreillä ja koristella vaikkapa kahvipuruilla, leivinjauheella, myslillä tai muilla syötävillä jauhoilla.

Katso ohje itsetehtyyn taikahiekkaan.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram