Kukat ja kynttilät tuo ehdottomasti joulun tunnelmaa kotiin. Pidän kovasti rosoisista pinnoista ja luonnonmateriaaleista. Tyttö tokaisikin aamupalapöydässä kerran; "äiti, meillä on aika kulunut koti. Tuo kynttilänjalkakin pitäisi maalata ja mun sänky!". Makunsa kullakin ja minä en ole ikinä ollut kimaltelevan perään ja kauppojen blingbling -koristeet on saaneet jäädä hyllyihin odottelemaan toisia.

Parasta viikonlopussa on hitaat aamut ja valmistautuminen jouluun. Hyasintin huumaava tuoksu kyttilänvalossa, kädessä kuppi glögiä ja jouluherkut. Kaikista parhainta on kuitenkin se, että tyttö on toipunut vihdoin keuhkokuumeesta. Suurin toive joulun suhteen oli, että saataisiin viettää aikaa yhdessä kotona. Pitkän sairastelukierteen jälkeen.. (kopkopkop). Aika pienellä sitä joulun tunnelma loppujen lopuksi syntyy, eikä siihen mitään ihmeitä tarvita. Itsetehdyt koristeet ja lahjat virittävät tunnelmaan.

Ajatus siitä, että joulun tunnelman saisi ostamalla kotiin, tuntuu vieraalta! Tosi vähällä on ollut tänä vuonna kaupoissa lahjojen perässä juoksentelu, sillä suurin osa niistä on tehty itse edullisesti. En halua, että lahjat ovat tärkein osa joulua. Toivon, että yhdessä tekeminen ja joulun valmistelu olisi mukavaa ja ennen kaikkea stressitöntä. En halua antaa lapsille muistoa äidistä, joka virittää kiroillen jouluvaloja verhoihin ja huokaa joulun päätyttyä tyytyväisenä; "Onneksi joulu on vain kerran vuodessa!". Omat parhaat muistoni lapsuuden jouluista liittyväät juuri itse tekemiseen perheen kanssa, yhdessä oloon ja lautapelien pelaamiseen.

Tosin nykyisin aikaa ei välttämättä samalla mittapuulla ole, mutta toivon, että näistä askarteluideoista on ollut iloa. Edes joku on inspiroitunut tekemään itse ja kokeilemaan lasten kanssa yhdessä puuhastelua. Ajatuksena ohjeissa on ollut yhdessä tekemisen lisäksi kierrättäminen ja materiaalien edullisuus. Olen koittanut etsiä sellaisia ohjeita, joiden tekemiseen ei tarvita suuria rahasummia. Toivon myös, ettei kukaan kuitenkaan kiristele ruudun toisella puolella hampaita, jos ei ole itse ehtinyt tekemään lahjoja tai askarteluita. Toki yhtä hyvin voi ostaa lahjat ja koristeet valmiina, vaikkapa koulun myyjäisistä tai joulumarkkinoilta. Parasta on kuitenkin se, että saadaan juhla keskelle vuoden pimeintä aikaa. Voidaan käpertyä lopulta yhdessä takan ääreen ja nauttia tunnelmasta. 

Oli kaivettava kaapin kätköistä esiin myös enkelikello, joka on tuttu jo omasta lapsuudesta! Muistan, kuinka sitä tuijoteltiin ihmeissään ennen nukahtamista vaikka kuinka pitkään. Enkä ikinä lakannut ihmettelemästä sitä, miten nuo enkelit voivat liikkua ja mistä ääni kuuluu. Nyt enkelikelloa ihmettelee omat lapset ja tapana on sytyttää kellon kynttilät aina aamu- ja iltapalapöydässä. Pieniä onnenhetkiä keskellä arkea. 

Kokosin tähän loppuun vielä muutaman pienen askarteluvinkin joululomalle, jotka toteuttaa edullisesti ja helposti. Paperitähteen (klik) voi käyttää lahjoista ylijääneet lahjapaperit. Soodataikina koristeisiin (klik) voi löytää materiaalit kaapista. Herkullista itsetehtyä glögiä (klik) unohtamatta. 

Ihanaa joulunodotusta jokaiselle! 

Kommentit (6)

Yks äiti vaan
7/6 | 

Kiitos kivoista ohjeista ja neuvoista,jos tämä poropeukalo ei heti osannut! Paperitähdestä tuli ledvaloilla tämän Joulun hittilahja!

Kati / 100% outdoor
9/6 | 

Ihana postaus. Mulla on ollut tapana keskittyä sun blogiin aina lokakuusta eteenpäin. Tämä on vähän kuin mun joulukalenteri. Nytkin on ollut vaikka mitä kivoja vinkkejä. En aina tee samoja, mutta monesti näistä tulee inspiraatiota tehdä jotain. Mukavaa jouloun odostusta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla