Laitettiin lasten kanssa puun siemeniä itämään. On taijanomaista katsella, kuinka pienestä siemenestä kasvaa iso kasvi. Tämä keraaminen alusta ja siemensekoituspussi tarttui mukaani Ruotsista. Kun siemen on liotettu vedessä 48 h ja itänyt (kasvattanyt 1-2 cm juuret) kostutetun talouspaperin ja muovipussin sisällä 2-3 viikkoa se asetetaan keraamisen alustan päälle. On hauska seurata lasten kanssa, kuinka juuret kasvavat lasipurkissa ja kasvi kasvattaa itseään keraamisen alustan päällä. Keraamisia alustoja ja ohjeita löydät täältä. Meidän siemenet odottavat vielä muutaman viikon, että pääsvät alustalle kasvamaan.

Kasvin kasvatuslaseiksi käy mitkä tahansa pienet maljakot tai lasipurkit. Roikkuvan amppelin nahkapaperista voit tehdä myös itse säilykepurkista. Katso ohje täältä.

Kommentit (1)

Luontoäidinlumoissa-blogaaja
2/1 | 

Maaliskuussa alkaa ihan selvästi jo kotipuutarhuri heräillä sisimmissämme. Kivasti saa luovuuttaan toteuttaa istutuspuuhissa käyttämällä erilasia astioita ja piristän niillä itsekin ikkunalautaa  . Kiva idea sinulla:)  Mukavaa kevään odotusta toivottelee Luontoäidinlumoissa-blogaaja :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla