Kevät on parasta aikaa puutarhassa ja kesän odotus on alkanut! Valitsin puutarhasta viisi parasta asiaa. 

1 Kesäkeittiö. Teemme nuotioon tulen ja istuskelemme lämpiminä kesäöinä ystävien kanssa sen ympärillä. Kesäkeittiössä paistamme vohveleita ja usein myös naapuruston lapset tulevat herkuttelemaan kanssamme. Kesäkeittiötä kutsutaan lettuliiteriksiksi ja se on rakentunut  kierrätysmateriaalista. Piirsin kuvat yhtenä kesänä kesäkeittiöstä, hankin materiaalit kirppareilta ja tuttavilta. Lopulta yhdessä perheen voimin rakennettiin kesäkeittiö kasaan. Se on taidonnäyte siitä, että aina kaikkea ei tarvitse ostaa uutena, pienellä luovuudella edullisesti voi saada paljon aikaan. Lettuliiterissä syödään kesällä aina, kun säät sallivat.

2 Keittiöpuutarha. Istutan vihanneksia trukkilavoista tekemääni keittiöpuutarhaan. Ainakin mansikoita ja herneitä pitää olla tietysti! Kesäkurpitsat maistuvat myös lapsille omasta pihasta poimittuna ja niiden kasvun seuraaminen yhdessä on aina yhtä jännittävää. 

3 Vanha omenapuu. Istutamme joka vuosi uusia kasveja. Odotan kovasti, että aikaisemmin istutettu gojimarjapensas tuottaisi satoa. Rakkain minulle on silti vanha omenapuu. Kun kukkien terälehdet alkavat sataa alas, kannamme peitot ja tyynyt puun alle ja nautimme kukkasateesta. 

4 Bonsaivaahtera. Mikään ei voita vanhojen puiden luomaa tunnelmaa. Pihassamme kasvaa iäkäs pensasvaahtera, joka on kuin iso bonsai-puu. Lapset tykkäävät kiipeillä, hyppiä ja keinua sen oksilla. Pihassamme kasvaa myös yksi koko alueen vanhimmista männyistä. Sen oksien huojuntaa on ihana katsella ikkunasta. 

5 Perennat. Monivuotiset perennat jaksavat ihastuttaa minua. Teen niistä asetelmia kotiin pitkin kesää. Lemmikit, ruusut ja pionit kuuluvat suosikkeihini. 

Varma lupaus kesästä on ikkunalaudoilla jo kukkivat pelargoniat. Keittiöpuutarhan taimet venyvät myös kovaa vauhtia uusin mittoihin. Ohjeen taimien istutuspotteihin löydät täältä. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla