
Juhlien järjestämisessä on muutenkin paljon hommaa, että mietittiin muutama helposti tehtävä herkku uudenvuoden aatoksi.
Tähän jäätelökakkuun on käytetty joulusta jääneet konvehdit ja karkit. Halutessaan kakun täytteeseen sopii erinomaisesti myös piparkakkutaikina. Kakun tekee vartissa ja jätskikakku ollut ainakin meidän perheessä lasten suosikkiherkku. Näyttävän kakusta saa koristelemalla sen kinuskikastikkeella ja suklaamuruilla. Juuri ennen tarjoilua laitettiin kakun koristeeksi myös tähtisädetikku.
Uudenvuoden jäätelökakku
- 2-3 dl rouhittua suklaakonvehteja ja karkkeja
- 1/2 dl hasselpähkinöitä
- 5 dl kuohukermaa
- 1 pkt kondensoitua maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
kakun marmorointiin valmista kinuskikastiketta
Keksipohja: (n.27 cm irtopohjavuoka)
- 200 g Digestive-keksejä
- 150 g voita sulatettuna
Rouhi suklaakonvehdit, karkit ja pähkinät karkeaksi rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito, vaniljasokeri, suklaakarkit ja pähkinät. Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Kaada jäätelö keksipohjan päälle vuokaan. Kaada kakun päälle kinuskikastiketta ja marmoroi kuvio vetämällä veitsellä raitoja. Ripottele vielä päälle rouhittuja suklaa ja karkkimuruja. Anna tekeytyä mielellään yön yli jääkaapissa. Lisää tähtisädetikku kakkuun juuri ennen tarjoilua.
Katso ohje Dumle -jäätelöön.
Onko tuo yön yli jääkaapissa vai pakastimessa? Näyttää ihanalta. :)