
Sain pienen erän maukkaita avomaan mansikoita ja niiden innoittamana leivottiin kääretorttu. Olen jo pitkään miettinyt Omar -kinuskin ja ruusujen valmistamista ja päätinkin yhdistää ne tähän herkkuun. Mansikat, kerma ja omar -kinuski oli vastustamattoman herkullinen yhdistelmä ja tätä kääretorttua tehdään varmasti uudelleen! Ruusupursotusta uskaltauduin kokeilemaan ensimmäisen kerran- vielä on harjoittelua, mutta koristelemalla kääretortusta tulee juhlapöytäänkin kelpaava herkku.
Kääretorttupohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 100 g perunajauhoja
- 1-2 tl kaakaojauhoja
- 1-2 tl leivinjauhetta
Riko kananmunat ja vispaa sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele varovasti vaahdon joukkoon. Kaada seos leivinpaperille ja paista keskitasolla 225 asteessa n. 5-10 min kullanruskeaksi. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi varovasti, kun pohja on jäähtynyt. Vaahdota kerma ja lisää siihen muutama ruokalusikallinen mansikan makuista tomusokeria. Kuumenna kattilassa 2 dl kermaa ja 1 pussi (220 g) Omar-makeisia. Keitä kinuskia n. 15 min ja anna kastikkeen jäähtyä ja paksuuntua. Kaada valmis Omar -kastike torttupohjan sisään. Lisää mansikkahillo ja osa kermaseoksesta pohjaan ja rullaa kääretorttu. Koristele kääretorttu lopuksi pursotetuilla kermaruusuilla, omar -ruusuilla ja mansikoilla.
Omar -ruusut saat pehmentämällä karamelleja mikrossa miedolla teholla noin 10 sekuntia, kaulimalla ja pyörittämällä ruusuja massasta.
Täyte:
- mansikkahilloa ja mansikoita
- 6-8 dl kermaa maustettuna mansikan makuisella tomusokerilla
- omar -kinuski 1 pussi (220 g) Omar-makeisia
Katso ohje juhalpöydän ruusupulliin täältä. Katso resepti minttu-suklaa marenkikakkuihin täältä.
Vesi kielelle herahti, kun luin postauksesi! Ihanan näköinen ja varmasti herkullisen makuinen mansikka-ajan herkku!!