Vanhan pihapiirin hyötypuutarhaan kuuluu lipstikkapensas. Meidän pihaan istutettiin lipstikka muutama vuosi sitten ja nykyisin siitä tehdään monenlaisia herkkuja. Lipstikkapesto maistuu täydelliseltä pastan ja parmesaanijuuston kanssa. Niin herkulliselta, että pesto on tullut jäädäkseen meidän keittiöön. Pestoa voi hyvin käyttää myös leipien päällä ja kastikkeiden joukossa tavallisen peston tapaan. Lipstikkapesto on ihanan helppo ja nopea tehdä vain muutamassa minuutissa. Pestoa tehdessä kannattaa kuitenkin satsata hyvään oliiviöljyyn.  

Jo lapsuuden kotipihassa oli iso lipstikkapensas ja sen kirpsakoita lehtiä maisteltiin suoraan pensaasta. Rakastan lipstikan makua ja olen kokeillut hyödyntää sitä monessa muussakin ruoassa. Lipstikka sopii täydellisesti pestokastikkeen lisäksi mm. keittoihin ja grilliruokiin voimakkaan makunsa vuoksi. Aina välillä valmistetaan lipstikasta herkullista keittoa -katso resepti täältä.

Lipstikkapesto

  • n.3-4 dl lipstikanlehtiä 
  • 2 pientä valkosipulinkynttä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 0,5 dl parmesania 
  • 1,5 dl oliiviöljyä 
  • 1 rkl sitruunanmehu
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Kuori valkosipuli. Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella massaksi. Lisää lopuksi suola ja mustapippuri. 

Katso myös resepti lipstikkakeittoon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram