
Laskiaispulla on ehdoton keskitalven herkku, jota on tehtävä aina joka vuosi uudelleen. Miksi odottaa laskiaiseen, sillä pulkkamäkipäivän jälkeen viikonloppuna oli jo huutava pullanhimo.
Perinteisesti on täytetty laskiaispullat mansikkahillolla ja kermavaahdolla, mutta tänä vuonna kokeiltiin tätä nutellavaahtoa. Maistui kyllä taivaalliselta ja ehdottomasti tehdään näitä vielä uudelleen. Helppoakin vielä!
Nutella Laskiaispullat (24 pullaa)
- 100 g margariinia
- 3 1/2 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- n. 500 g vehnäjauhoja
Sulata margariini, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja lisää loppu neste. Sekoita joukkoon sokeri ja suurin osa vehnäjauhoista, joihin kardemumma on sekoitettu. Alusta taikina notkeaksi. Lisää jauhoja, jos taikina takertuu sormiin. Peitä taikinakulho ja anna kohota lämpimässä paikassa n.30 minuuttia. Kumoa taikina pöydälle ja jaa se 24-30 osaan sen mukaan, miten isoja pullia haluat. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n.30 minuuttia. Voitele pullat ennen paistamista ja paista uunin alatasolla 230 asteessa n.10-12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ja valmista sillä välin nutellavaahto.
- 2 dl kermavaahtoa
- 1 dl nutellaa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää nutella varovasti sekoittaen joukkoon. Pursota laskiaispullien väliin. Koristele laskiaispullat tomusokerilla.
Näiden voimalla kohti uutta viikkoa!
Tämä resepti lähteekin testiin. Kiitos ?