
Sadepäivien saattelemana on leivottu paljon. Näitä jätskihamppareita ei kyllä kestä kauan leipoa, mutta lopputulos on täydellinen! Voin kertoa, että jätskihampparit syötiin kyllä suurella innolla.
Jättikeksit: (n.20 keksiä)
- 200 g voita
- 2 1/2 dl sokeria
- 1 dl tummaa siirappia
- 1 kananmuna
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 150 g suklaarouhetta
Sulata voi. Sekoita sulan voin joukkoon sokeri, siirappi ja kananmuna. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää jauhot, suola ja leivinjauhe joukkoon. Lisää puolet suklaarouheesta seokseen ja sekoita taikina hyvin. Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja muista jättää tilaa ympärille. Koristele vielä keksit suklaahipuilla ja paista uunin keskitasolla 200-asteessa n. 10 minuuttia.
Nämä hampparit voi täyttää toki kaupan valmiilla jäätelöllä nopeasti, mutta tehtiin tällä kertaa jäätelö itse. Katso resepti Omar -jäätelöön, suolakinuskijäätelöön ja minttu-suklaajäätelöön. Reseptiä voi muokata oman maun mukaan. Lasten mielestä jäätlöiden täyttäminen ja koristelu strösseleillä oli parasta.
Katso resepti myös helppoon herukkajäätelöön.