Kirjoitukset avainsanalla makeiset

Poiminta
Ihanan oloinen resepti!

Fudge kuuluu ehdottomasti tämän perheen suosikkimakeisiin ja itsetehtynä se on entistä parempaa. Nämä herkut tekee myös nopeaa. Kardemumman tilalle voi laittaa halutessaan vaikkapa vaniliinisokeria. Myös toffeeta, omar-rockyroadia ja maapähkinävoifudgea tehtiin joulun aikaan. 

Tämä ohje on meidän yhdestä suosikkireseptikirjasta; Itse tehdyt lahjat 100 ohjetta (Alison Walker). 

Kahvi-kardemummafudge valmistus 20 min, keittoaika 30 min, n. 35 kpl

  • 8 1/4 dl sokeria
  • 1 3/4 dl vettä
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 100 g voita
  • 2 tl pikakahvijauhetta & 1 rkl kuumaa vettä
  • 1 tl jauhettua kardemummaa

voitele 13 x 18 cm:n tarttumaton vuoka voilla. Valuta kylmää vettä tiskialtaaseen tai isoon vatiin. Lämmitä kaikkia aineksia kardemummarouhetta lukuun ottamatta paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on täysin liuennut. Varmista, että kaikki sokerikiteet ovat sulaneet, muuten fudgesta ei tule sileää. Pyyhi kattilan reunoja veteen kostutetulla pullasudila. Jos reunoille jää vähänkin kiteitä, ne voivat kiteyttää koko seoksen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes se on 116-asteista (pehmeä palloaste). Ellei sinulla ole sokerilämpömittaria, pudota teelusikallinen kylmään veteen. Kun poimit massan vedestä, siitä pitäisi muodostua pehmeä pallo, joka latistuu muutamassa sekunnissa. Kasta kattila pohja heti kylmään veteen, jotta kiehuminen loppuu. Siirrä kattila työtasolle ja anna seistä pari minuuttia. Sekoita sitten kardemummajauhe joukkoon puulusikalla. Jatka sekoittamista, kunnes massa alkaa muuttua rakeiseksi ja jäykistyä (tunnet koostumuksen puulusikkaa vasten), ja kaada sitten se voideltuun vuokaan. Kun massa on lämmintä, viillä sen pinta neliöiksi. Kun massa on täysin jäähtynyt, leikkaa se neliöiksi. Kahvi-kardemummafudge säilyy kuukauden tiiviissä rasiassa kerrokset voipaperilla eroteltuina.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lapset rakastaa näitä karkkitankoja kuumaan kaakaoon sulatettuna. Aikaisempina vuosina on ostettu kaupasta valmiina karkkitangot, kunnes löysin ohjeen näihin reseptikirjasta. Karkkitangot tekee helposti itse. Itsetehdyt karkkitangot on tosin pehmeämpiä verrattuna kaupan valmiisiin, mutta piparminttuaromi ja sitruunamehu antaa niihin oikean maun.

Karkkitangot (n.16 kpl) 

  • 7 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 ison munan valkuainen kevyesti vatkattuna
  • 1/2 tl piparminttuaromia
  • punaista pastaväriä

Sekoita tomusokeriin sitruunamehu ja lisää munanvalkuaista vähän kerrallaan sen verran, että seos on sopivan jäykkää. Mausta piparminttuaromilla. Jaa massa kahteen osaan. Lisää toiseen niistä hieman punaista pastaväriä cocktailtikulla ja vaivaa hyvin, kunnes massa on tasaisen punaista. Muotoile molemmista massoista halkaisijaltaan 3-4 cm:n kokoisia palloja. Pyörittele palloista pötköjä ja kiedo aina yksi valkoinen ja yksi punainen pötkö yhteen. Pyörittele kevyesti, jotta pötköt tarttuvat toisiinsa ja saumat tasoittuvat. Leikkaa tangot kahtia. Taivuta tankojen toinen pää kävelykepin muotoon, siisti tarvittaessa ja anna kuivua täysin leivinpaperilla. Karkkitangot säilyvät kuukauden tiiviissä rasiassa tai suljetussa pakkauksessa.  (kirjasta; itse tehdyt lahjat 100 ohjetta, Alison Walker)

Katso myös resepti itsetehtyyn fudgeen ja toffeeseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Toffeesydänten innostamana tehtiin myös mansikkamarmeladeja sydänmuotteihin. Vannoutuneena vihreiden kuulien ystävänä nämä marmeladit maistuivat herkullisilta ja katosivat varsin nopeasti parempiin suihin. Tämä herkku on todella helppo ja nopea valmistaa hillo-marmeladisokerista.

Samalla tulee käytettyä pakastimen ylimääräisetkin marjat. Yksi satsi tehtiin myös puolukasta sekä toinen mustikoista. Mansikasta tehty marmeladi taisi olla kuitenkin lasten mielestä parasta. Ihana lahja vaikkapa ystävänpäivänä. 

Marjamarmeladit n.650 g

  • 500 g marjoja
  • 6 dl hillo-marmeladisokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • erikoishienoa sokeria pinnalle

Soseuta marjat blenderissä. Kaada hienoksi soseutetut marjat, hillo -marmeladisokeri ja sitruunanmehu kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakeutuu (n.15 min).

Kaada valmis massa silikonisiin muotteihin ja tasoita pinta lopuksi veitsellä. Voit myös kaataa seoksen leivinpaperilla vuorattuun 26 x 26 cm:n vuokaan ja jähmettymisen jälkeen leikata palat pienellä sydämenmallisella piparkakkumuotilla. Jähmettymisen jälkeen pyörittele marmeladit hienossa sokerissa. Pakkaa marmeladit tiiviisiin rasioihin, joissa ne säilyvät kuukauden.

 

Katso resepti toffeesydämiin täältä. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Itsetehty toffee on parasta. Varsinkin, jos se on sopivasti pehmeää ja maustettu vaniljalla. Tämä helppo resepti on muodostunut monen kokeilun ja epäonnistumisen myötä. Silikoniset pikkumuotit toimii parhaiten, kun sipaisee niihin hieman ruokaöljyä ennen kuuman toffeen kaatamista. Tämä resepti on myös todella yksinkertainen tehdä ja makeanhimo on taatusti täytetty jo muutaman palan jälkeen! 

Vaniljatoffee

  • 5 dl kuohukermaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl tummaa siirappia
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 70 g voita

Kuumenna ja sekoita yhteen kaikki täytteet kattilassa. Anna seoksen kiehua kunnolla poreillen n.30-35 min. Sekoita seosta välillä ja tarkkaile, jotta seos ei pääse tarttumaan pohjaan. Kokeile onko toffee valmista keittoajan lopuksi tipauttamalla seosta kylmään veteen pieni määrä ja anna jäähtyä hetken. Jos seos jähmettyy vedessä niin, että sitä voi muotoilla käsissä, on toffeeseos valmista. Kaada seos ruokaöljyllä voideltuihin silikonimuottivuokiin tai yhteen korkeareunaiseen ja leivinpaperilla vuorattuun peltiin. Anna jähmettyä viileässä. 

Katso resepti myös itsetehtyyn fudgeen täältä ja omar -rockyroadiin täältä. 

Kommentit (3)

Jenna

Hei!

Mistä nuo pakkaukset makeisille on hankittu? Yritin etsiä mutta en netistä löytänyt.. Kiitos jo etukäteen!

T. Jenna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012