Kirjoitukset avainsanalla makeiset

En tiedä mitään sen hauskempaa puuhaa lasten kanssa, kun makeisten valmistaminen. Myös niiden herkuttelu kuuluu meidän perheen lempipuuhiin. Usein kutsutaan naapurit tai ystävät kahvittelemaan ja maistelemaan meille leivonnaisia. Itsetehtyjen snickersien lisäksi tehtiin viikonlopuksi daim -lastuja. Pulkkamäessä tai nuotiolla pala itsetehtyä herkkua maistuu taivaalliselta. On kokeiltu tehdä näitä ennenkin, mutta tällä kertaa nämä daim -lastut onnistuivat täydellisesti. Pellillinen herkkua katosi nopeasti ja tämä ohje oli kirjoitettava talteen.

Huvikummun Daim -lastut (pellillinen)

  • 100 g voita
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl mantelirouhetta

Kuorrutus

  • 300 g suklaata (marabou)
  • 1 rkl voita

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, siirappi ja mantelirouhe. Keitä seosta paksupohjaisessa kattilassa noin 20-30 min välillä hämmentäen, kunnes lämpötila on n. 130 astetta. Anna seoksen kuplia kiehumisen ajan. Varo polttamasta pohjaan. Tiputtamalla pienen määrän kinuskia veteen voit kokeilla onko massa valmis. Jos kinuski jähmettyy veteen, kinuski on valmis.

Kaada valmis massa leivinpaperille pellille. Nosta toinen leivinpaperi toisen päälle ja kaulitse ohueksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovasti voin kanssa. Levitä sula suklaa kovettuneen massan päälle. Tee pintaan jälkiä veitsellä. Anna jäähtyä jääkaapissa. Lohko sopivan kokoisia paloja.

Katso resepti snickers -patukoihin ja mikrotoffeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tytär on toivonut monta kertaa, että kokeiltaisiin tehdä itse suklaapatukoita. Meidän mielestä kaupan valikoimasta snickersit ovat parhaita ja lähdettiin etsimään täydellistä reseptiä suussasulaviin suklaapatukoihin. Suosittelen todella kokeilemaan tätä ohjetta. Parempaa herkkua saa hakemalla hakea. Suolaisen ja makean liitto, sekä kerrokset tekee näistä täydellisiä. Voin rehellisesti sanoa, että näistä tuli parhaimpia itsetehtyjä makeisia, joita meillä on tehty. Ja meillä on leivottu paljon mm. fudgea, toffeeta ja konvehteja.

Eikä pieni herkkuhetki aina suurempia leivoksia kaipaa. Lisäksi nämä snickers -patukat tekee ihanan helposti. Tämä resepti löytyi googlailun jälkeen Jannen blogista- katso alkuperäinen resepti täältä. Ohjetta voi muokata halutessaan ja jättää pois suolapähkinät tai lisätä suklaan määrää. Näihin patukoihin käytettiin maraboun -maitosuklaata.

Snickers

Pohja:

  • 150 g Digestive-keksejä
  • 70 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl tummaa siirappia
  • 30 g voita
  • 1,5 dl suolapähkinöitä

Päälle:

  • 100 g maitosuklaata (marabou)
  • 2 rkl voita

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele suorakulmaiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna pohjan jäähtyä jääkaapissa valmistuksen ajan. Mittaa täytteen aineet paksupohjaiseen kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä hämmentäen n. puoli tuntia, kunnes seos sakenee. Lisää suolapähkinät halutessasi massaan. Kaada valmis toffee keksipohjan päälle. Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa ja kaada se hieman jäähtyneenä täytteen päälle. Älä ylikeitä tai vispaa suklaata. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Irrota vuoasta ja leikkaa sopivan kokoisiksi patukoiksi. 

Katso resepti toffeeseen ja fudgeen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Fudge kuuluu ehdottomasti tämän perheen suosikkimakeisiin ja itsetehtynä se on entistä parempaa. Nämä herkut tekee myös nopeaa. Kardemumman tilalle voi laittaa halutessaan vaikkapa vaniliinisokeria. Myös toffeeta, omar-rockyroadia ja maapähkinävoifudgea tehtiin joulun aikaan. 

Tämä ohje on meidän yhdestä suosikkireseptikirjasta; Itse tehdyt lahjat 100 ohjetta (Alison Walker). 

Kahvi-kardemummafudge valmistus 20 min, keittoaika 30 min, n. 35 kpl

  • 8 1/4 dl sokeria
  • 1 3/4 dl vettä
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 100 g voita
  • 2 tl pikakahvijauhetta & 1 rkl kuumaa vettä
  • 1 tl jauhettua kardemummaa

voitele 13 x 18 cm:n tarttumaton vuoka voilla. Valuta kylmää vettä tiskialtaaseen tai isoon vatiin. Lämmitä kaikkia aineksia kardemummarouhetta lukuun ottamatta paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on täysin liuennut. Varmista, että kaikki sokerikiteet ovat sulaneet, muuten fudgesta ei tule sileää. Pyyhi kattilan reunoja veteen kostutetulla pullasudila. Jos reunoille jää vähänkin kiteitä, ne voivat kiteyttää koko seoksen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes se on 116-asteista (pehmeä palloaste). Ellei sinulla ole sokerilämpömittaria, pudota teelusikallinen kylmään veteen. Kun poimit massan vedestä, siitä pitäisi muodostua pehmeä pallo, joka latistuu muutamassa sekunnissa. Kasta kattila pohja heti kylmään veteen, jotta kiehuminen loppuu. Siirrä kattila työtasolle ja anna seistä pari minuuttia. Sekoita sitten kardemummajauhe joukkoon puulusikalla. Jatka sekoittamista, kunnes massa alkaa muuttua rakeiseksi ja jäykistyä (tunnet koostumuksen puulusikkaa vasten), ja kaada sitten se voideltuun vuokaan. Kun massa on lämmintä, viillä sen pinta neliöiksi. Kun massa on täysin jäähtynyt, leikkaa se neliöiksi. Kahvi-kardemummafudge säilyy kuukauden tiiviissä rasiassa kerrokset voipaperilla eroteltuina.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lapset rakastaa näitä karkkitankoja kuumaan kaakaoon sulatettuna. Aikaisempina vuosina on ostettu kaupasta valmiina karkkitangot, kunnes löysin ohjeen näihin reseptikirjasta. Karkkitangot tekee helposti itse. Itsetehdyt karkkitangot on tosin pehmeämpiä verrattuna kaupan valmiisiin, mutta piparminttuaromi ja sitruunamehu antaa niihin oikean maun.

Karkkitangot (n.16 kpl) 

  • 7 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 ison munan valkuainen kevyesti vatkattuna
  • 1/2 tl piparminttuaromia
  • punaista pastaväriä

Sekoita tomusokeriin sitruunamehu ja lisää munanvalkuaista vähän kerrallaan sen verran, että seos on sopivan jäykkää. Mausta piparminttuaromilla. Jaa massa kahteen osaan. Lisää toiseen niistä hieman punaista pastaväriä cocktailtikulla ja vaivaa hyvin, kunnes massa on tasaisen punaista. Muotoile molemmista massoista halkaisijaltaan 3-4 cm:n kokoisia palloja. Pyörittele palloista pötköjä ja kiedo aina yksi valkoinen ja yksi punainen pötkö yhteen. Pyörittele kevyesti, jotta pötköt tarttuvat toisiinsa ja saumat tasoittuvat. Leikkaa tangot kahtia. Taivuta tankojen toinen pää kävelykepin muotoon, siisti tarvittaessa ja anna kuivua täysin leivinpaperilla. Karkkitangot säilyvät kuukauden tiiviissä rasiassa tai suljetussa pakkauksessa.  (kirjasta; itse tehdyt lahjat 100 ohjetta, Alison Walker)

Katso myös resepti itsetehtyyn fudgeen ja toffeeseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram