Kirjoitukset avainsanalla makeiset

Dumle Rocky Road on herkuista parhain ja ihanan helppo valmistaa. Tällä kertaa käyteyttiin herkkuihin joulusta ylijääneet karkit ja suklaat. Rocky Road valmistuu hetkessä ja makean & suolaisen liitto toimii aina. 

Dumle Rocky Road

  • 600 g valkosuklaata
  • 1 pussi/ 220g Dumle -karkkeja
  • 2 kourallista minivaahtokarkkeja tai isoja paloiteltuna
  • 3 dl suolapähkinöitä 
  • 50g tummaa suklaata raastettuna 

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä jonkin verran. Paloittele karkit ja sekoita ainekset sulatettuun suklaaseen. Kaada seos n. 17x25 kokoiseen vuokaan. Raasta päälle tummaa suklaata. Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Paloittele sopiviksi palasiksi. 

Katso myös ohje mikrossa valmistuvaan vaniljatoffeeseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maapähkinäfudge on ollut koko perheen suosikki vuodesta toiseen. Moni ystäväni ja tätä herkkua maistanut on halunnut reseptin itselleen. Enkä kyllä ihmettele miksi. Tässä herkussa on kaikki kohdillaan. Fudge on myös ihanan helppo ja nopea tehdä. Suussasulavia herkkuja on mukava antaa lahjaksi ja ne ilahduttavat varmasti. Fudgen alkuperäinen ohje on poimittu vuosia sitten kirjasta Itse tehdyt lahjat 100 ohjetta, Alison Walker. Lahjaksi voi helposti tehdä myös super helppoja tryffeleitä.

Maapähkinäfudge (valmistus. 20 min & seisottaminen, keittoaika: 10 min. Noin 800 g)

Tarvitset

• 6 dl sokeria
• 1 rkl glugoosisiirappia
• 1 1/2 dl täysmaitoa
• 150 g voita
• 1 1/2 dl rouheista maapähkinävoita

Vuoraa 13 x 18 cm uunivuoka kelmulla niin, että kelmu tulee vuoan reunojen yli. Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on täysin liuennut. Varmista, että kaikki sokerikiteet ovat sulaneet, muuten fudgesta ei tule sileää. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoitellen. Keitä kunnes se on 116-asteista (pehmeä palloaste). Ellei sinulla ole sokerilämpömittaria, pudota teelusikallinen seosta kylmään veteen. Kun poimit massan vedestä, siitä pitäisi muodostua joustava pallo, joka latistuu muutamassa sekuninssa. Kasta kattilan pohja heti astiassa olevaan kylmään veteen, jotta kiehuminen loppuu. Siirrä kattila työtasolle ja anna seistä 5 minuuttia, tämä on tärkeää, koska muuten fudgen koostumuksesta tulee rakeinen eikä sileä. Vatkaa fudgea sähkövatkaimella 5-10 minuuttia, kunnes se on paksua. Kaada sitten kelmulla vuorattuun vuokaan ja tasoita pinta. Kun fudge on jäähtynyt, leikkaa se neliöiksi tai patukoiksi. Maapähkinävoifudge säilyy kuukauden tiiviissä rasiassa tai suljetussa pakkauksessa.

Enää muutama yö jouluun. Katso ohje mikrotoffeeseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Suklaa kuuluu pääsiäiseen ja tehtiin Rocky Roadia valmiiksi juhlaan. Kaadoin sulan massan pieniin muffinivuokiin ja leikkasin vaahtokarkeista korvat. Tehtiin myös muutama Rocky Road piparkakkumuotteihin leivinpaperin päälle.

Rocky Road

  • 600 g tummaa suklaata, 70 %
  • 1 pussi M&M:s- pääsiäiäiskarkkeja palasina tai muita karkkeja
  • 2 kourallista minivaahtokarkkeja
  • 3 dl suolapähkinöitä 
  • n. 2 kourallista isoja vaahtokarkkeja korviin

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä jonkin verran. Murskaa karkit ja sekoita ainekset sulatettuun suklaaseen. Kaada seos pieniin muffinivuokiin. Leikkaa korvat isoista vaahtokarkeista ja aseta paikoilleen. Laita lopuksi jääkaappiin jähmettymään. Paloittele sopiviksi palasiksi. 

Katso resepti myös pääsiäisen porkkanakakku-muffineihin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En tiedä mitään sen hauskempaa puuhaa lasten kanssa, kun makeisten valmistaminen. Myös niiden herkuttelu kuuluu meidän perheen lempipuuhiin. Usein kutsutaan naapurit tai ystävät kahvittelemaan ja maistelemaan meille leivonnaisia. Itsetehtyjen snickersien lisäksi tehtiin viikonlopuksi daim -lastuja. Pulkkamäessä tai nuotiolla pala itsetehtyä herkkua maistuu taivaalliselta. On kokeiltu tehdä näitä ennenkin, mutta tällä kertaa nämä daim -lastut onnistuivat täydellisesti. Pellillinen herkkua katosi nopeasti ja tämä ohje oli kirjoitettava talteen.

Huvikummun Daim -lastut (pellillinen)

  • 100 g voita
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl mantelirouhetta

Kuorrutus

  • 300 g suklaata (marabou)
  • 1 rkl voita

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, siirappi ja mantelirouhe. Keitä seosta paksupohjaisessa kattilassa noin 20-30 min välillä hämmentäen, kunnes lämpötila on n. 130 astetta. Anna seoksen kuplia kiehumisen ajan. Varo polttamasta pohjaan. Tiputtamalla pienen määrän kinuskia veteen voit kokeilla onko massa valmis. Jos kinuski jähmettyy veteen, kinuski on valmis.

Kaada valmis massa leivinpaperille pellille. Nosta toinen leivinpaperi toisen päälle ja kaulitse ohueksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovasti voin kanssa. Levitä sula suklaa kovettuneen massan päälle. Tee pintaan jälkiä veitsellä. Anna jäähtyä jääkaapissa. Lohko sopivan kokoisia paloja.

Katso resepti snickers -patukoihin ja mikrotoffeeseen.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram