Kirjoitukset avainsanalla retkeily

Elämä on kovin kiireistä kolmen lapsen perheessä ja keskeytyksiä päivässä tulee useita. Kännykkä pirisee ja oma ajatus harhailee. Metsä, luonto ja vaeltaminen ovat parasta vastapainoa kaikelle arkiselle kiireelle. Usein pienen metsäretken jälkeen ajatukset ovat selkeämmät ja mieli virkeämpi. Varsinkin tällaisten luontokokemusten jälkeen. Maisemat Getavuorella ja merkittyjen polkujen varrella ovat unohtumattoman kauniit ja pysäyttävät. Tällä kertaa meillä olivaelluksella mukana perheen pienin yksivuotias. Pienin tuntui viihtyvän niin hyvin selkärinkassa, että nukahti lopulta pieneen keinuntaan.

Getavuorella on mahdollista mennä useita eri pituisia vaelluksia merelle asti. Jokaiselle löytyy varmasti omanlainen reitti ja poluilla riittää nähtävää vaikka koko päiväksi. Alueelle on tehty lapsille sopiva 1 km pituinen vaellusreitti, jonka varrella riittää paljon  tutkittavaa perheen pienimmillekin seikkailijoille. Reitin varrella on pieniä tarinoita ja kysymyksiä lapsille. Käppyrämäntyjen ja kivenlohkareiden väleistä kulkevat polut muodostavat suuren seikkailuradan lapsille. Tällä reitillä pääsee jo hyvin Getavuoren tunnelmaan ja kokemaan jylhän kauniit maisemat.

Koska meillä oli retkellä mukana pieni lapsi, ei uskallettu lähteä kaikista pisimmälle vaellukselle. Huipulta lähtee mm. pidempi 5 km vaelluslenkki, joka on suhteellisen vaativa korkeuserojen takia. Tuo vaellusreitti on kuljettu joskus kahdestaan. Reitti johtaa kallioiden luolille, kivipuistoon ja luonnon omien "amfiteattereiden" äärille.

Getan jylhällä vuorella on aivan omanlainen luonto verrattuna muuhun Ahvenanmaahan. Tänne mennessään kannattaa varata kunnolla aikaa. Mikäli patikointi ei innosta, Getavuoren huipulle pääsee myös autolla ajaen. Huipulla on kahvila sekä ravintola, jonka aukioloajat voi tarkistaa täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vietettiin pitkä viikonloppu Ahvenanmaan maisemissa. Päästiin kokemaan ainutlaatuisen karun kaunis luonto Havsviddenin ympärillä. Aikaisemmin on vierailtu Ahvananmaalla aina kesällä, mutta syksyllä luonto on erityisen upea. Lumoava maisema saa pysähtymään. Valokuvaajalle Havsviddenin maisemat ovat unelma, varsinkin myrskyn jälkeen. Voin kertoa, että valokuvia noista hotellia ympäröivistä kallioista kertyi muistikortille monta. Merituulen pyyhkiessä arkiset huolet pois kasvoilta.

Havsvidden sijaitsee Getan kunnassa, keskellä upeaa kalliomaisemaa, noin puolen tunnin matkan päässä Maarianhaminasta. Paikka tarjoaa hulppeita luksushuvilota ja hotellihuoneita, joista aukeaa kaunis merimaisema. Osassa kalliohuviloita on oma palju, sauna ja poreamme, mutta hotellista löytyy myös hotellivieraille tarkoitettu spa -osasto poreammeineen. Kesällä Havsviddenin rantasaunat ovat aina auki ja hotellin asukkaiden käytettävissä. Havsviddeniin voi saapua myös veneellä ja alueella sijaitsee oma vierasvenesatama. Harvasta hotellista voi heti herätessään nähdä kalliomaiseman ja meren. Kaunis luontokokemus vaikuttaa ihmiseen ja tällaiseen merimaisemaan herätessään sitä ei voi olla olematta onnellinen.

Hotellin päärakennuksessa on ravintola, jossa tarjoillaan aamupala, lounas, iltapäiväkahvit ja illallinen. Ravintolasta aukeaa myös merimaisema Pohjanmerelle. Maistuvan aamupalan jälkeen on hyvä aloittaa uusi päivä ja tutustuminen luontoon. Illallisen herkut ovat kuin pieniä taideteoksia täynnä uusia makuelämyksiä. Mitä muuta sitä voi lomalta toivoa?

Havsvidden on ehdottomasti yksi kauneimmista paikoista, joissa olen eläessäni käynyt. Näille kallioille palataan varmasti vielä uudelleen ja mielellään ajan kanssa. Yhteistyössä- Visit Åland.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Arki ja rytmi alkaa taas löytyä lämpimän kesän jälkeen. Pienet koululaiset ovat sujahtaneet hyvin uuteen rytmiin, vaikka monesti kesällä mietin, kuinka hankalaa aikaiset aamuheräämiset ovatkaan valvomisien jälkeen.  Nämä kuvat olivat jääneet laittamatta blogiin, sillä heinäkuun hellepäivät vietettiin saaressa.

Rakastetaan retkeilyä koko perhe ja tänä kesänä päästiin pitkästä aikaa nuotion äärelle yhdessä. Pakkaaminen ei aina houkuttele, mutta lopulta se kuitenkin palkitsee. Yön reissulle ei vielä lähdetty telttailemaan tai laavuun, mutta ehkä ensi kesänä sekin on kokeiltava. Pienin yksivuotias osoittautui melkoiseksi reissumieheksi ja uimisesta tuli lempipuuhaa. Mitään suuria vaelluksia ei tehty, mutta pienet päiväretket olivat tässä kohtaa ihan riittävästi.

Meidän mökin lähellä on saari, jonne on aika helppo mennä pienellä vaivalla. Koska heinäkuu oli niin lämmin, järven äärellä ja veneessä oli hyvä olla. Pieninkin nautti nukkua päiväunet auringonvarjon alla veneen keinunnassa. Hellepäivät vietettiin saaressa uiden ja iltapala syötiin monesti nuotiolla. Veneellä lähdettiin aamulla ja vasta illan hämärtyessä livuttiin veneellä takaisin kotiin.

Kesäloma teki tehtävänsä, sillä viikonpäivillä ei ollut väliä ja kellonaikakin katsottiin välillä auringosta. En muista, koska vesi olisi ollut niin lämmintä, että siellä jaksoi pulikoida vaikka koko päivän. Näiden kiireettömien päivien jäljeen jaksaa taas arjen aikataulut.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö- Partioaitta

Erilainen retkeily, liikkuminen luonnossa sekä matkustelu ovat olleet aina tärkeä osa meidän perheen elämää. Meillä on ollut vuosien varrella mitä erilaisempia reppuja käytössä. Hyvä ja oikein valittu reppu on todella tärkeässä osassa ihan jokapäiväistä elämää. Reppua tulee käytettyä arjessa ja viikonloppuretkeilyssä todella paljon.

Reppuvalinnat ovat taas pinnalla koulujen alkaessa ja nämä testissä olleet reput soveltuvat mielestäni hyvin myös koulurepuiksi. Meillä pienet koululaiset retkeilevät koulupäivän aikana melko usein ja erityisesti siksi repun on syytä olla oikeasti hyvä! Pientenkin lasten koulureput voivat olla jo aika painavia, joten repun sopivuuteen ja laatuun kannattaa kiinnittää huomiota.

Oikeanlaisen repun valintaan vaikuttaa monikin tekijä. Itse pidän repun monikäyttöisyydestä – siitä, että samaa reppua voi käyttää eri tilanteissa. Reppua valittaessa on syytää kiinnittää huomiota, että se on juuri omaan selkää sopiva. Uutta reppua valittaessa kannattaa reppu testata painojen kanssa ja varmistua, että reppu sopii omaan selkään. Partioaitan myymälöistä löytyy painot, jonka kanssa reppua pääsee kokeilemaan realistisesti. Reput ovat erilaisia ja kokeilemalla selviää itselle paras vaihtoehto. Repun ulkonäkö on tietysti myös tärkeää, mutta itse tekisin kuitenkin valinnan käytettävyys ja sopivuus edellä. Partioaitan monipulisen reppuvalikoiman löydät täältä.

Itselleni valitsin Haglöfsin ShoSho -repun. Haglöfsin ShoSho -reppu on todella käytännöllinen reppu jokapäiväiseen käyttöön sekä retkille. Reppu on myös mielestäni tosi tyylikäs. Reppu soveltuu mainiosti esimerkiksi retkeilykäyttöön päivärepuksi. Repun tilavuus on n.26l ja sivun kiinnityspisteet, sekä säädettävä rintaremmi lisäävät käytettävyyttä. Rintaremmi säätyy muuten myös pystysuunnassa. Repun sisällä on tasku kannettavalle, joten mielestäni tämä olisi hyvä reppu klassisen viimeistellyn ulkonäkönsä vuoksi myös työkäyttöön sekä koulurepuksi. Pienen vesisateen yllättäessä tavarat pysyvät repussa kuivina vettähylkivän materiaalin ansiosta. Reppu kestää hyvin kulutusta vuodesta toiseen, edellinen Haglöfs -reppuni on kestänyt käytössä yli 10 vuotta.

Tyttärelleni valitsin Fjällrävenin High Coast Kids -repun. Reppu on ergonominen lapsen selälle ja sen tukeva kangas kestää isompaakin kulutusta. Repun pirteä väritys oli tytön mieleen. Hengittävä selkäosa takaa mukavan käytön ja lantio ja- rintaremmit mahdollistavat repun käytön myös retkeilykäytössä. Repussa on useita käytännöllisiä taskuja, joihin mahtuu kaikki lapsen tarpeelliset tavarat. Repun tilavuus on 15 -litraa, joten se soveltuu mainiosti ensimmäisille luokille. Reppuun mahtuu hyvin mm. 13 -tuumainen tablettitietokone, juomapullo, koulukirjat ja penaali.

Hyvä reppu on mukava omalle selälle ja laadukas reppu kestää käytössä useita vuosia. Sitä jaksaa kantaa helposti pidempiä matkoja. Laadukkaassa repussa on kestävät saumat ja materiaali on sellainen, että se kestää kovaakin käyttöä. Minkälainen on sinun suosikkireppusi? Katso erilaiset reppuvaihtoehdot, äänestä suosikkiasi ja voita itsellesi unelmien reppu.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012