Pakurikääpä ja inkivääri. Tee itse huippuhyvää tehojuomaa!

Puoli vuotta selvittiin ilman flunssia, mutta nyt meitä on piinannut kunnon flunssakierre, joka ei ole tahtonut jättää rauhaan. Aina kun yksi on parantunut, toinen on sairastunut ja monta yötä on mennyt valvoessa. Nyt otettiin tätä flunssakierrettä vastaan kunnon aseet ;) Sain ison palan pakurikääpää suoraan metsästä ja siitä on valmistettu tehojuomaa inkiväärin kanssa. Ja muutaman päivän jälkeen ollaan jo koukussa- voin suositella tätä juomaa jokaiselle oikein maustettuna! 

Pakurikääpää on tunnettu luonnonlääketieteessä rohtona jo tuhansia vuosia. Sillä on uskottu olevan monenlaisia terveysvaikutuksia ja sota aikoina pakurikäävästä tehtiin kahvin sijasta "tikka teetä".  Pakurikääpää saa kerätä ainoastaan maanomistajan luvalla, sitä voi kuitenkin ostaa myös jauheena luontaistuotekaupoista. Sillä on sanottu olevan adaptogeenisia vaikutuksia, joiden ajatellaan suojaavan elimistöä stressiltä. Pakurikääpää on käytetty myös  immuunijärjestelmän vahvistamiseen infektioita vastaan tai jopa syövän hoitoon.

Pilko pakurikääpä n. 5 cm paloiksi ja kuivata vaikkapa uunissa n.50 asteessa, pari vuorokautta. Hauduta kattilassa viidessä litrassa vettä- yksi pakurikäävän palanen, noin 20 min-2h. Samaa palasta voi käyttää kaksi-kolme kertaa, säilytä pala jääkaapissa väliaikoina.

Valmiin juoman voit halutessasi laimentaa, lisätä teen sekaan inkivääriraastetta, anista, lakritsinjuurta, minttua ja hunajaa. Vaikka väri on näin tumma, maku on hunajalla maustettuna aika pehmeä. Pieni määrä inkivääriä antaa potkua makuun ja avaa tukkoiset nenät! Tämä herkkujuoma maistui yllättävän hyvin myös lapsille!

Lepoa ja tehojuomaa- katsotaan saataisiinko näillä ohjeilla tämä kierre loppumaan! Lue lisää pakurikäävästä täällä, klik. Leppoisaa sunnuntai iltaa myös sinne..

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla