Viimeisimmän Ahvenanmaan kokemuksen jälkeen kalliohuviloilla oli jo kaikki odotukset täytetty loman osalta, mutta paljon oli silti vielä tulossa. Olemme kerran käyneet aikaisemmin jo Degersandin hiekkarannoilla, mutta tällä kertaa tarkoitus oli olla sielllä myös muutama yö. Päästiin Visit Ålandin kutsumana tutustumaan mieheni kanssa Degersandin mökkeihin Camping- alueen tuntumassa, eikä meillä ollut mökeistä etukäteen tietoa juuri yhtään. 

Lähdettiin laskettelemaan Geta vuorelta ukkoskuuron saattelemana ja kas- perillä meitä odottikin pilvetön taivas ja auringonpaiste. Ei voitu uskoa silmiämme, pakko oli heittää uikkarit heti päälle ja mennä rannalle nauttimaan paisteesta. Hiekka tuntui taivaalliselta varpaiden alla ja meri taustalla oli sitä jotain, mitä muistelee talven paukkuvilla pakkasilla.  Siinä lämpimällä rantahiekalla sitä oli vain niin onnellinen siitä, että saa olla pienen hetken auringossa. Ja mikä ihmeellistä, kahdenkeskeisestä ajasta nauttien, sillä takana on kiireinen vuosi kahden pienen "termiitin" kanssa.. Illalla mennään takuulla kävelyretkelle rantahiekalle ja kävellään käsikädessä vaikka läpi yön.


Alueella sijaitsee täysin varusteltujen mökkien lisäksi leirintäalue ja majoittua voi teltassa tai vaikka asuntoautolla mökin lisäksi. Rannalla on myös ravintola, joka on suottu retkikohde ja tarjoilee herkullista ruokaa ja leivonnaisia. Mökkiin palauduttuamme mekin suunnistimme iltapalalle ravintolaan. Saimmekin kuulla, että torstaisin täällä järjestetään grilli-ilta ja meidät toivotettiin tervetulleiksi nauttimaan ruoasta ja live musiikista. Tuntui aika ihmeelliseltä päästä suoraan mökiltä herkkujen ääreen ja kuunnella kaunista musiikkia samalla. Siinä vilkuilimme toinen toisiamme hämmästyneinä, tuntui melkein liian hyvälle ollakseen totta. 

Herkullisen grilli illan jälkeen oli mentävä vielä iltakävelylle rannalle. Pelkkä sinisen meren katselu ja jalkojen upottaminen vaaleaan hiekkaan "hypnotisoi" täysin. Tässä hetkessä oli helppo ja hyvä olla katsellen taivasta- kun myrskypilvet lähestyivät rantaa. Lämpimän suihkun kautta, upean päivän jälkeen uni maittoi nopeaa.

Jos suuntana on Degersand, suosittelen pistäytymään myös Eckerön Post & Tullhusetissa, täällä Tsaarin aikaisessa kartanossa sijaitsee taidenäyttely, pieni postimuseo ja upea Cafe Lung & ro, jonka herkut vie mennessään. Eckerössä kannattaa käydä myös vanhassa kalasatamassa ihailemassa vanhoja venevajoja, vieressä Fisk & Jaktmuseossa aistimassa menneitä aikoja Ahvenanmaalta. 

Reissun toisen osan pääset lukemaan täältä- klik. Täällä ollankin palattu jo arkisten menojen pariin, kesäloma on lopuillaan ja pieniä "sopeutumisvaikeuksia" on ilmoilla.. Onneksi näihin tunnelmiin voi palata valokuvien myötä aina uudelleen. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla