Mitä yhteistä on ilmapallolla, salaattikulholla ja kipsinauhalla? Niiden avulla voit askarrella kevään kauneimman koristeen.

Tarvitset:

  • Kipsinauhaa. Esim. apteekista tai askartelukaupasta. 
  • Ilmapalloja. Vesi-ilmapalloilla saat tehtyä pienempiä kulhoja.
  • Kulhon

Suojaa työpiste esimerkiksi sanomalehdellä. Puhalla ilmapallo haluamasi kokoiseksi ja laita se salaattikulhoon leveämpi puoli ylöspäin. Leikkaa kipsinauhasta soiroja. Täytä pieni vesiastia haalealla vedellä, ja kastele soirot nopeasti astiassa. Sivele märät kipsinauhat ilmapallon päälle ja muotoile niistä haluamasi mallinen kulho. Anna työn kuivua noin vuorokauden ajan ja puhkaise pallo. Leikkaa reunat suoriksi tai jätä ne rosoisen epätasaisiksi. Valmiin kulhon ympärille voit kieputtaa narua. Halutessasi voit myös lakata tai maalata kulhon. Muista, että valmis kulho ei kestä vettä. 

Maalaamisen lisäksi kulhon voi koristella Decoupage -tekniikalla. 

Tarvitset: 

  • Sivellin
  • Lautasliinoja
  • Decoupage-lakkaa tai itsetehty seos; Eri Keeperiä 50ml vettä 50ml
  • Elmukelmua kuvan suoristamiseen 

Leikkaa irti kuva/kuvat servetistä. Sivele kulhon pintaan decoupage-lakkaa tai itsetehtyä liima -vesiseosta ohut kerros. Irrota servetin päälimmäinen kerros ja paina se lakatun osion päälle. Leikkaa elmukelmusta sopiva pala ja sen avulla silittele kuva suoraksi kulhoon.  Elmukelmun avulla estät servetin rikkoontumisen suoristamisen aikana. 

Ohjeen Decoupage -tekniikalla tehtyihin pääsiäismuniin löydät täältä. 

Kommentit (2)

unelmoiden
4/2 | 

Ihana blogi sinulla. Tehtiin lasten kanssa noita munanpuolikkaita kipsistä. Hienoja ovat. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla