Pihalla kukkii vielä vähän aikaa ruusut ja niistä hurmaantuneena oli saatava ne säilöttyä ruususokeriin. Olen tehnyt aikaisemmin syreenistä sokeria ja herkkua on käytetty säästeliäästi leivontaan. Ruusun terälehtiä sokeriin ei tarvitse paljon ja muutaman kukan poimiminen jo riittää. Oman pihan ruusut ovat turvallisia käyttää, mutta kaupan ruusuissa vaarana on myrkyt ja torjunta-aineet. Ehkä joku onnellinen saa pienen purkin tätä myös joululahjaksi ensi talvena. 

Tee näin: 

Murskaa ruusun terälehdet pienessä sokerimäärässä morttelissa. Nuiji seosta, kunnes ruusun terälehdet ovat murskaantuneet ja niistä irronnut neste sekoittunut sokeriin. Sekoita sokeri isompaan määrään n. 2-3 dl ja hämmennä, kunnes kaikki ruusuneste irtoaa ja sokeri värjääntyy. Anna sokerin kuivua lautasella n. vuorokauden. Siivilöi isoimmat ruusun terälehdet pois ja purkita. 

 

Video, jonka Anni Lehto (@huvikumpu) julkaisi

Tätä herkkua ei raaski käyttää kuin pieninä määrinä. Omar -kinuski kääretortun päälle ruususokeri sopii täydellisesti ja vaikkapa iltateen joukkoon. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla