
Pihalla kukkii vielä vähän aikaa ruusut ja niistä hurmaantuneena oli saatava ne säilöttyä ruususokeriin. Olen tehnyt aikaisemmin syreenistä sokeria ja herkkua on käytetty säästeliäästi leivontaan. Ruusun terälehtiä sokeriin ei tarvitse paljon ja muutaman kukan poimiminen jo riittää. Oman pihan ruusut ovat turvallisia käyttää, mutta kaupan ruusuissa vaarana on myrkyt ja torjunta-aineet. Ehkä joku onnellinen saa pienen purkin tätä myös joululahjaksi ensi talvena.
Tee näin:
Murskaa ruusun terälehdet pienessä sokerimäärässä morttelissa. Nuiji seosta, kunnes ruusun terälehdet ovat murskaantuneet ja niistä irronnut neste sekoittunut sokeriin. Sekoita sokeri isompaan määrään n. 2-3 dl ja hämmennä, kunnes kaikki ruusuneste irtoaa ja sokeri värjääntyy. Anna sokerin kuivua lautasella n. vuorokauden. Siivilöi isoimmat ruusun terälehdet pois ja purkita.
Tätä herkkua ei raaski käyttää kuin pieninä määrinä. Omar -kinuski kääretortun päälle ruususokeri sopii täydellisesti ja vaikkapa iltateen joukkoon.