
Vaahterasiirapin, inkiväärin ja sitruunan herkullinen yhdistelmä
Inkiväärisima
100 g inkiväärin raastettua juurta
4 luomusitruunaa
8 l vettä
500 g sokeria
500 g fariiniskojeria
1 dl vaahterasiirappia
1/2 tl hiivaa
Kuori ja raasta inkivääri astiaan, lisää sokerit kattilaan. Kaada päälle 4 l kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää juomaan puristetut sitruunan mehut ja loppu vedestä. Sekoita hiiva pieneen tilkkaan simaa ja lisää kattilaan. Anna siman käydä yön yli, jonka jälkeen siivilöi ja pullota. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan, noin kolmen vuorokauden kuluttua. Pulloihin etiketit on tehty liitutaulumaalilla maalaamalla.
Vappujuhlia odotellessa!