Kirjoitukset avainsanalla Kukat

Kun vuosi sitten ostin alesta muutaman orkidean, ajattelin niiden kuolevan kuitenkin käsittelyssäni muutamassa kuukaudessa. Kukkaruukkujen puutteessa istutin orkideat vanhoihin karhutölkkeihin ja tadaa! Vuoden päästä ne ovat vieläkin elossa ja jopa uudessa kukassaan, ilman sen suurempaa hoitoa. 

Kastellut niitä olen aina ohimennessäni silloin tällöin, mutta tuntuu nuo kukat tykkäävän kovasti lasisista karhutölkeistä. Lehdet saavat sopivasti tukea tölkin reunoista ja sisälle muodostuu ilmeisesti juuri sopivanlainen ilmasto. MIelestäni nuo karhutölkit ovat vielä kauniita, joten aijon ehdottomasti metsästää niitä vielä muutaman lisää kirpparilta orkideoille. 

Kerrankin on löytynyt kukka, joka viihtyy oikeanlaisessa kukkaruukussaan meillä. :) Ihanaa viikonloppua. 

Kommentit (5)

Vierailija
2/5 | 

Testattu on , toimii. Rakastan orkideaa, ja aina olen onnistunut tappamaan jokaisen. Minulla myös nyt kukkii uudestaan jo 4.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kädet on upotettu taas multaan ja vanhat pelargoniat pääsi ulos talvisäilöstä. Oli piipahdettava myös läheiseen puutarhamyymälään ja mukaan tarttui muutama uusi kesäkukka. Keltaiset samettiruusut oli tytön mielestä niin kauniita, että niitä oli hankittava dahlioiden, petunioiden, surfinoiden ja tähtisilmän lisäksi.  

Ihastuin kovasti kerrottuihin pelargonioihin, surfinoihin ja orvokkeihin. Kesäkukkien joukkoon istutettiin lankaköynnöstä ja hopeaputousta. Pastelliset sävyt sopii romanttiseen puutarhaan ja tuovat sopivasti mummolafiilistä kesämajaan. Lisää lettuliiterin sisustuksesta voit katsella täältä. Samaan aikaan kun omenapuun upeat kukat leijailee alas, pihalla kukkii verenpisara, lumpipalloheisi ja ihan pian myös syreeni. 

On tämä kesäkuun alku upeaa aikaa puutarhassa ja joka puolella riittää katseltavaa, kuvattavaa ja myös tekemistä. Ohjeen syreenistä tehtyyn kukkajuomaan ja sokeriin löydät täältä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kukat kuuluu meidän pääsiäiseen ja on lupaus kesästä. Keräsin tähän muutamia kuvia pääsiäisasetelmista. Neulauhuovutettu pupu pääsi narsissien tyvelle istumaan. Ohjeen pupuun löydät täältä.  Itsetehty yrttilauta on taas täynnä taimia ja kannattelee sanomalehdestä tehdyt istutuspotit. Myös värikkäät tulppaanit, omenapuun oksat maljakossa ja sipulikukat tuovat kevään kotiin. 

Ohjeen istutuspotteihin löydät TÄÄLTÄ. 

Ohjeen kipsikulhoon löydät TÄÄLTÄ.  Kukkien seuraksi voit kylvää rairuohon tai askarrella paperiperosia. Paperiperhoset toimivat myös virpomisvitsojen koristeena. Ohjeen paperista tehtyihin perhosiin löydät TÄÄLTÄ. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En olisi ikinä uskonut tähän taloon muuttaessa, että innostun niin paljon puutarhasta. Olin saanut lapsena kaktuksetkin kuolemaan ja yhtäkkiä ikkunanlaudat pullisteli pieniä taimia. En oikein tiedä vieläkään mitä tapahtui, mutta helmikuun kolkutellessa oville alkaa armoton suunnittelu! Viime vuoden kuvia katsoessani koitan muistuttaa itselleni, että vähempikin riittää! Toisaalta näitä taimia on ollut mukava antaa myös eteenpäin isovanhemmille ja ystäville. Sillä ei niille trukkilavoille tehtyihin yrttilaatikoihin ihan kaikki mahdu! :D 

Haaveissa siintää sellainen vähän villi puutarha, jossa kaikki kukat, pensaat ja yrtit saisivat kasvaa sulassa sovussa. Ei haittaa, vaikka ruohosipuli kasvaa kauniiden kukkien seassa tai marjapensasas köynnösten joukossa. Viime vuonna kukista suosikiksi nousi hortensiat, pionit ja pelargoniat. Keittiön ikkunan eteen istutettiin purppurartuomi, jonka ensimmäisiä kukkia saadaan odottaa tänä vuonna. Joka vuosi olen myös odottanut jännityksellä tekeekö isoksi kasvanut Gojimarjapesas marjoja. Josko tänä vuonna? Otan ilolla kokemuksia tuosta pensaasta vastaan, jos joku tietää? 

Se villi puutarha ei kasva hetkessä, mutta jo viiden vuoden aikana on tapahtunut muutosta hyvään suuntaan. Mitäköhän uutta sitä tänä vuonna istuttaisi puutarhaan ja mitä yrttejä & vihanneksia valikoisi lavoille. Onneksi on tovi aikaa vielä miettiä, kerätä ideoita ja haaveilla. Sillä kohta on aika ryhtyä taas tuumasta toimeen! Omat suunnitelmani haen pitkälti puutarha aiheisista lehdistä, kirjoista ja nettiryhmistä. Taimitarhoilla ja puutarhaliikkeissä kierrellessä löytää monesti myös jotain uutta.

Lehtijuttuja ja kuvia katsellessa se kesä on melkein jo täällä. Sainkin arvottavakseni neljä puurarha-aihesta Kodin Kuvalehtiä, joista voi ammentaa ideoita omaan pihaan. Paketin voittaa joku onnekas itselleen vastaamalla kommenttiboxiin alle. 

Kerro kommenttiboxissa minkälainen on unelmiesi puutarha. Jätä SÄHKÖPOSTIOSOITE sille varattuun kenttään (ei näy muille kuin minulle). Vastausaikaa on 16.2.2016 klo 23.59 asti. 

ONNEA ARVONTAAN!

Kommentit (67)

WillaWanillan Mirjami
1/67 | 

Mun unelmapuutarhassa on paljon pieniä polkuja ja erilaisia alueita yksinoloon ja yhdessäoloon. Ruusuja, hedelmäpuita, pioneita, mangnolioita ihana lasimaja sadepäiviä varten ja aurinkoinen uima-allasterassi ?

S
3/67 | 

Minun unelmien puutarha ois sellainen niin kuin vanhan ajan romanttisissa tyttökirjoissa on. Iso ja vanha puutarha, jossa kasvaa mm. omenapuita pienten purojen varsilla ja jossa voi käyskennellä. Välillä voi ylittää valkoisen kaarisillan, ihastellen samalla valtavaa kukkamerta. Pioneita, ruusuja ja yms. Kukkia on siellä täällä.

Miia Laaksonen
5/67 | 

unelma puutarhassani on isot alueet yrteille, helpoille kasviksille ja marjapensaille. toki kukkiakin pitää mahtua mukaan

Vierailija
6/67 | 

Unelmapuutarhassa on paljon perinnekasveja ja yrttejä, marjapensaita ja hedelmäpuita.

Haaveileva
7/67 | 

Unelmieni puutarha viellä niin alussa, vuosi sitten pääsim vihdoin asumaan omakotitaloon ja sitä myöten sain oman pihan.
Tuntuu että haluaisin puutarhaani kaikkea, mutta mahassani kasvava pieni ihmisen alku on muuttanut näkemystäni. Haluan kukoistavanja iloisen värisen puutarhan, josta saisin yrttejä ja marjoja tulevaisuudessa.

Vierailija
8/67 | 

Mun unelmien puutarha (lue piha) on kaikkia vaaleanpunaisen ja pinkin ja valkoisen väreissä loistavia kukkia. Muutin viimekesänä asuntoon jossa mulla on oma piha. Viime kesä meni raivatessa, sille kun ei oltu 10 vuoteen mitään tehty. Nyt seisoskelen usein terassin ovella ja haaveilen kesästä. Ihanuutena kaikkien keskeltä löytyi viiniköynös. Se teki jopa muutaman tertun rypäleitä. Sen ympärille haluan lähteä pihaani rakentamaan. Haluan pihalleni ehdottomasti kukkien lisäksi hyötykasveja.Niitä ajattelin kohtapuoliin laittaa siemenistä tulemaan. Aloittelijana minun täytyy kyllä perehtyä johonkin kirjallisuuteen ennen kesää.

Aulikki
9/67 | 

Unelma puutarhan on runsas, kaunis englantilainen maalaispuutarha. Vihreää ja kukkia. Kauniit, sopusointuista muodot. Rustiikkeja koriste-esineitä ja ruukkuja.

Riikka
10/67 | 

Unelmien puutarhassa olisi jokaisena kesän viikkoa kukkiavia kasveja sekä lisäksi ihana lasinen puutarhamaja kasvihuoneen, terassin ja oleskelutilan tarvetta täyttämässä!

Saka
11/67 | 

Mukaan arvontaan :) Minun puutarhani olisi runsas ja täynnä vaaleanpunaisia yllätyksiä! Kaarevia polkuja ja linnunliverrystä...

Ryteikön rinsessa
12/67 | 

Rönsyinen, runsas ja salaperäisen villi, missä omalaatuiset taideteokset luovat oman tunnelmansa.

Perheenemo
13/67 | 

Unelmieni puutarha on tuollainen kuin Anni kuvasi kirjoituksessaan, villi ja vallaton! Muistan lapsuudesta ystäväperheen kotoa Tampereelta sellaisen! Lipstikka oli kuin valtava pensas ja puutarha oli täynnä piilopaikkoja, ruusut tuoksuivat kaikkialla.

Marianna
14/67 | 

Ruusuja, pioneja, kukkia, rehevät perennapenkit. Omenapuita, luumu- ja kirsikkapuita, nurmialueita, kapeita polkuja istutusten välissä, huvimaja.Hyötypuutarhasta itsekasvatetut vihannekset, marjapensaita ja perunamaa. Kivistä tehtyjä koristereunuksia, valkoinen romanttinen rautaportti. Puiden siimeksessä rottinkituolit joissa voi juoda mehua ja levähtää puutarhanhoidon ohella, tai lukea "Kodin kuvalehteä".

Vertsu
15/67 | 

Minun unelmapuutarhassani on monta "huonetta", eri tyylisiä osioita. On keittiöpuutarha, englantilainen puutarha ja japanilainen puutarha jne. Penkkejä, kaareja, vesiaiheita, patsaita ym kivaa. Tällainen siis on haaveena..

Sanna
17/67 | 

Unelmien puutarha olisi sellainen jossa olisi paljon kauniita kukkia. polku kulkisi kukka istutusten läpi ja omenapuiden alla olisi riippukeinu. Sieltä voisi sitten ihailla puutarhan kauneutta! :) 

Katjam
18/67 | 

Tällä hetkellä haaveenani on, että ylipäätään olisi kunnon piha. Kuvailemasi villi puutarha kuulostaa kyllä ihanalta! Tämän postauksen kuvat ovat muuten todella kauniit (:

Leena-muori
19/67 | 

Unelmieni puutarhassa paistaa aina aurinko, yöllä voisi sadepisarat hellästi kostuttaa multaa. Kukat kukkisivat ja linnut laulaisivat puissa. Ruohikolla kasvaisi ihania pieniä sinisiä skilloja koko kesän, mutta muuten ruoho pysyisi lyhyenä. Omenapuut notkuisivat hedelmiä. Voisipa siellä olla ihana kasvihuonekin, jossa viiniköynnös toisi viileyttä kuumimpiin hetkiin.

Kipsuli
20/67 | 

Mahdollisimman luonnonmukainen puutarha, jossa on paljon perinnekasveja ja laaja hyötykasvimaa, josta saa mahdollisimman paljon itse kasvatettuja raaka-aineita ruokapöytään. Pergola olisi ihana oleskelupaikka!

Vierailija
21/67 | 

unelmien puutarhasta lötyy pieni, suojainen piilopaikka missä voi aamuisin lukea lehteä ja juoda kahvin, ympärillä kasvaa tuoksuva kasveja jotka houkuttelevat luokseen perhosia. Keittiön oven lähellä tai ikkunan alla kasvaa pieni hyötypuutarha josta voi hakea pientä purtavaa salaattiin. Unelmien puutarhani ei ole kooltaan iso, mutta sillä on suuri sielu ja lämmin sydän <3 Unelmien puutarha on paikka josta työpäivän jälkeen voi hakea rauhaa ja uusia voimia <3

Tiina
22/67 | 

Unelmapuutarhani on runsas, vehreä ja helppohoitoinen. Siinä sitä unelmaa. Todellisuus on helposti toinen. Jatkuvasti kastelua vaativa voikukkaa pukkaava pöheikkö taitaa olla realistisempi kuvaus meidän takapihalle.

Kaisu
23/67 | 

Minulla on jo iso vanha puutarha, jossa varmaan satoja perennalajeja, joita kaikkia edes tunnista. Unelmani olisi kunnostaa ammattilaisen kanssa kukkapenkit, joihin juolavettä pesiytynyt, hävittämään vanhanajan tunnelmaa.

Piariina
25/67 | 

Unelmien puutarhassa on hyötykasveja ja kaunis yhdistetty huvimaja/kasvihuone. Kukkia ja tuoksuvia yrttejä sulassa sovussa. Kivipolkuja ja salaisia lepopaikkoja, mutta vain vähän ajettavaa nurmikkoa.

Riinapa
26/67 | 

Unelma puutarha on se englantilainen mutta ei taida onnistua omalla pihalla. Yritystä ei kuitenkaan puutu ja pelkkä puuhailu on todella kivaa.

Päivi Marianne
27/67 | 

Sellainen Tasha Tudor- tyylinen runsas, rönsyilevä ja hyvältä tuoksuva! ?

Msusanna
28/67 | 

Minun unelma puutarhani olisi ihanan värikäs. Siellä kasvaisi yrtit, vihannekset ja kukat. Siellä voisi rauhoittua kaiken hälinän keskellä.

Johanna Marjukka
29/67 | 

Miun unelmapuutarhassa on paljon perhosia ja muita ötököitä - kasveja ja talvehtimispaikkoja niiden mukaan. (: Lisäksi tietenkin liljoja, muutama ruusupensas ja pari omenapuuta, sekä mukava paikka istuskella ja ihastella.

lene
30/67 | 

Salainen puutarha, valoa ja varjoa, köynnöksiä, vaaleanpunaisia, sinisiä ja valkoisia kukkia, kerroksellisuutta, perhosia, pikkulintuja, mukavia penkkejä, siinäpä unelmien puutarhani.

benjam
31/67 | 

Minun unelmapuutarhassa on paljon kaikkea. Olisi ihanaa jos jotkut kukat olisi aina kukassa ja kauniita vanhoja ruostuneita tavaroita koristuksena. Piha voisi olla kuin kooste eri huoneista.

Inkeri
32/67 | 

Täällä myös yksi, joka ei olisi ikinä uskonut löytävänsä itsensä joka kevät selailemasta edellisten vuosien puutarhalehtiä ja haaveilemasta sekä suunnittelemasta. :)

Inkeri
33/67 | 

Niin ja vielä vastaus kysymykseen, kun unohdin laittaa sen. Unelmien puutarhassani olisi pioneja, alppiruusuja sekä vanhoja hedelmäpuita ja polkuja.

Kati 100% outdoor
35/67 | 

Tiloja, näkymiä ja toiminnot oikeilla paikoillaan. Minun unelmaani kuuluu valtava keittiöpuutarha kera kasvihuoneen. Nykyisen talon mukana tuli valtava parveke, jota alkuun ihmettelin. Nyt en voisi olla siitä onnellisempi. Katetun partsin alle mahtuu valtava määrä koriste- ja hyötykasveja. Ja kahvit saa juoda rauhassa, vaikka ulkona vähän sataisikin. Kasvihamstraajana haluan kasvikirjon mahdollisimman suureksi :)

Eevia
36/67 | 

Minun unelma puutarha on metsässä. Valko-ja sini vuokot. Narsissit ja skillat. Rhodot siellä kuusen juurella. Suuret sananjalat. Varjoista ja salaperäistä.

Tindetuu
37/67 | 

Minun unelma puurarha olisi mystinen ja täynnä uutta katsottavaa ja kulkiessa siellä voisi napsia kaikkea hyvää suuhunsa ja välillä istahtaa ihaniin lepopaikkoihin. Ja tietysti nauttia kahvit vaikka kasvihuoneessa. Todellisuudessa minun puutarhani on kaaoksen keskellä kun sieltä kaadettiin isoja salavia enkä tiedä miten sitä nyt alkaisin rakentamaan. Kasvimaa on etupihalla valmis samoin kun siellä oleva isokukkapenkki mutta mutta.... paljon on vielä mietittävää.

Caitriona
39/67 | 

Unelmapuutarha on täynnä elämää, vihreää, yrttejä, hedelmiä, kauniita yksityiskohtia, ihania tuoksuja...

pikku myy
40/67 | 

Unelmien puutarha josta löytyy pioneja,ruusuja ,kärhöjä ja havuista istutuksia .Ja kaiken sen päälle vielä hieno kasvihuone tomaattien  istuttamiseen.Mitä olisi puutarha ilman hienoa huvimajaa .Siinä on mitä toivon.

Vierailija
41/67 | 

Yksinkertainen, meillä on iso piha ja melkein joka vuosi tulee uusi kukkapenkki. Tietoa ei ole, mutta kokeilemalla mennään.

Vierailija
45/67 | 

Hedelmäpuita ja marjapensaita, kukkia, vähän villi, varjoisa mutta aurinkoinen, keinu ihanan rentouttaviin lepohetkiin...

T. Aikku

Eliisa
46/67 | 

Unelmapuutarhani on ehdottomasti sekoitus villiä ja kesytettyä, luontoa ja itsekeksittyä, vapaana kasvavaa ja juuri sopivasti puuhaa antavaa. Nurmikkoaukeallemme tahtoisin sammaleen (leikataan kesäisin kahta muuta nurmikkoa, joten omaa saisi olla vähemmän) ja perennapenkit niin reheviä, ettei vuohenputkiviidakko pääse jylläämään :). Jotain tällaista on jo rakenteilla, mutta vaatii jonkin verran suunnittelua ja täytyy valkata, mihin vetää mikäkin raja, ettei lopputulos ole kokonaan villi :)! Hauska kirjoitus muuten; itsellenikin innostus tuli aika puskista!

A
47/67 | 

Unelmien puutarhassa olisi vesiaihe, oleskelualueita, vanhoja omenapuita ja muita hedelmäpuita ja paljon kukkia.

Elvi
48/67 | 

Unelmien puutarha on meidän oma piha hiukan runsaammilla kukkaistutuksilla kunhan talon laajennuksen yhteydessä ilmestyneet kivikasat saataisiin vielä jotenkin maisemoitua. Eli punaisia ulkorakennuksia, nurmikkoa, omenapuita, marjapuskia. Ei naapureita näkösällä :)

SannAAaa
49/67 | 

Helppohoitoinen ja paljon kukkia. Kaikki muut värit käy paitsi sininen ja oranssi.

SR
50/67 | 

 Unelmieni puutarhassa rönsyää sulassa sovussa (tai vaikka leppoisasti tilasta vähän nahistellenkin) perinneperennat, marjapuskat, hedelmäpuut sekä kasvimaan yrtit ja vihannekset. Suoria väyliä ei ole, mutta istumapaikkoja kyllä! Hämyä ja siimeksiä, paahdetta ja pientä lirinää jossain :) Vanhaa pihapiiriä kunnioittava satupuutarha. Sen kun saisi taiottua...!

Vertsi
51/67 | 

Unelmieni puutarhassa viihtyvät kaikki. Puutarhassa pidetään tunnelmallisia juhlia läpi vuoden. Nauru raikaa ja lapset kirmailevat. Pihamaa kumpuilee ja on täynnä mitä ihmeellisempiä piilopaikkoja. Puutarha tarjoaa upeita aistikokemuksia runsaiden värien, tuoksujen ja makujen kautta. Puutarha kehittyy vuosi vuodelta uusien tulokkaiden myötä. Kasvimaa ja yrtit kasvavat ekologisesti vanhojen perinteiden mukaisesti. Hedelmäpuut kukkivat keväällä kilpaa ja tuottavat syksyllä sadon. Pihamaalta voi nähdä paitsi oman käden jäljen, myös ikuisuudessa humisevan metsän sekä arvoituksellisen veden.

Piksuliini
52/67 | 

Mun unelmapuutarhassa on omenapuita ja paljon niittykukkia luonnonkivipolkuja reunustamassa.

tarha-alpi
53/67 | 

Sellainen hieman villiintynyt vanhan talon puutarha jossa on perennaa, heinää, villikukkaa ja vanhoja puita, varjoisia hämyisiä sopukoita ja auringolle tilaa lämmittää pihamaata..

Vierailija
54/67 | 

Minun unelma puutarhassa on monenmoisia pioneja, hortensioita ja kaikenlaisia erivärisiä ihania kukkia paljon paljon. Levähdyspaikka ja lumme lammikko ehkäpä pieniä kivisiä polkuja joita voi haravoida ohi kulkiessaan❤️???❤️

KE.M
55/67 | 

Unelmieni puutarha olisi täynnä omenapuita, luumupuita, kirsikkapuita ja päärynäpuita. Siellä olisi marjapensaita; herukoita, mustikkaa, mansikkaa ja vadelmaa. Sekä tietysti raparperia, vihanneksia yrttejä. Kukkaloistoa saisi hyötykasvien ohella tuoda sireenit ja jasmiinit sekä ihanat angervot, ruusut ja muuta kukat aina alkukeväästä loppusyksyyn. Mutta merenrannan varaisin kesäisiä, verheitä koivuja ja ilta-auringossa hehkuvia korkeita mäntyjä varten. Pikkulinnut ja pupujussitkin olisivat tervetulleita, kunhan eivät marjoja ja puunrunkoja pääsisi syömään. Puutarhan keskiössä olisi ihana huvimaja ja leikkipaikka - kaiken kruunaisi lasten loputon riemu unelmien puutarhan keskellä.

Haaveita
56/67 | 

Takaovelta alkaisi iso terassi, aurinko- ja varjopaikkoineen, unohtamatta ruoanlaittoon varattua aluetta. Yrtit kätevästi käden ulottuvilla. Nurmikkoa ei paljon tarvita kun sitä ei kukaan jaksa hoitaa, mutta pioneja, hortensioita ja syreenejä pitää olla! Ainakin. Sitten tietysti hyötypuutarha: omenapuu, viinimarja- ja vadelmapensaita, raparperiakin. Näiden lähellä kivetty levähdysalue, keskellä tulipaikka ja tulipaikan ympärillä penkit ja pöytäkin. Pieni kasvihuone lähelle! Sitten lavapuutarhaa: mansikkaa, perunaa, porkkanaa, salaattia, hernettä. Jotain kesäisiä leikkokukkia. Ja mahdollisuus laajentaa tilan loppuessa kesken. Ensi keväänä isken taas lapion voikukkien täyttämään multaan ja jatkan unelmointia. ;-)

Fammuli
57/67 | 

Unelmieni puutarha olisi helppohoitoinen. Siellä olisi paljon kukkia mm ruusuja, pioneja, pelargonioita jne sekä kaunis tasainen nurmikko ja huvimaja. Jonkinlainen vesialue liplattaisi sekä siellä olisi muutama marjapuska ja pari omenapuuta. Muutama enkeliaiheinen ulkopatsas ja pimeneviin kesäiltoihin kauniita lyhtyjä. Puutarhakalusteille aidattu alue olisi näkösuojana ja siinä voisi grillata. Lastenlapsille olisi oma leikkimökki ja hiekkalaatikko sekä keinut. Tällainen olisi minun unelmapihani.

Vierailija
58/67 | 

Unelmieni puutarha on hieman salaperäinen. Sellainen josta ei heti näe mitä se kätkee sisäänsä! Kukat ja perennapenkit saavat kasvaa jopa hieman villisti. Puutarhasta löytyy myös hyötytarha marjapensaineen ja hedelmäpuineen. ?

Omenapuu
59/67 | 

Minun puutarhani olisi täynnä perhosia ja pikkulintuja. Kukat pitkälti monivuotisia. Kukkapenkeissä myös yrttejä. Sellainen vesielementti josta kuuluu vedensolina.

Tuuli
60/67 | 

Minun unelmapuutarha olisi osittain hyötytarha, eli marjapensaita, hedelmäpuita ja oma yrttitarha. Sekä tietysti myös paljon kukkasia, maanpeitekasveja ja pensaita joiden välissä kulkisi laatoitetut polut, sekä tietysti ihana huvimaja jossa voisi ehkä välillä lueskella tai tehdä vaikkapa käsitöitä. Ja kaikkea ihanaa, betonipatsaita ja kauniita ruukkuja, yksilöllisiä ratkaisuja yms.

Maija Poppanen
62/67 | 

Unelmieni puutarhassa kasvaisi vanhoja maatiaiskasveja,erilaisia ruusuja ja pioneja.Omenapuita ja marjapensaita,makeita mansikoita.Hassunhauska puutarha.

jonnariikka
Liittynyt16.7.2015
64/67 | 

Tällä hetkellä unelmoin puutarhasta, jossa ruoho jaksaa kasvaa. Viime vuonna tuskailin olemattoman nurmikon kanssa ja tänä vuonna toivon todella, että se lähtee kasvamaan, jotta koiran mukana ei sisälle tulisi vaan pelkkää multaa :D 

Marika`s
67/67 | 

Mummula kauniit pelargoniat ja muita kukkia täynnä olevat ikkunalaudat.. Mutta ensikesänä toivon saavani kasvihuoneen, jossa saan itsekseni vain ihastella kaikkia. Joten tietoa ja taitoa pitäisi opetella ja paljon :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram