Kirjoitukset avainsanalla Jouluaskartelu

Olen pitkään suunnitellut, että pyykkietikkaa olisi ihana kokeilla tehdä itse. Kaverin innostamana tartuttiin vihdoin tuumasta toimeen. Näiden tekeminen oli todella helppoa, edullista ja vaivatonta. Ei mikään vaikea "askartelu", mutta silti niin ihana lahja. Myös lasten myyjäisiin tehtiin samalla muutama pullo. Pyykkietikkaan voi lisätä haluamaansa eteeristä kosmetiikkalaatuista öljyä. Esimerkiksi Frantsilan eteerisiä öljyjä myy moni luontaistuotekauppa. Muut aineet löytyvätkin ruokakaupasta.

Pyykkietikka 0,5 l

  • 4 dl väkiviinaetikka
  • 1 dl vettä
  • 20 tippaa eteeristä öljyä (laventeli)

Ravista ennen käyttöä. Käytä pyykkierikkaa n. 0.5 dl/koneellinen

Pyykkietikan on todettu poistavan pesuainejäämät pyykistä ja pyykkikoneesta. Ensimmäinen koneellinen kannattaa pestä tyhjänä tai koneessa vain rättejä/mattoja. Pyykkietikka kirkastaa värejä, poistaa tahroja, vähentää sähköisyyttä. Pyykkietikka poistaa pyykeistä hajuja mm. savu, home ja rasva. Pyykkien kuivaessa etikan tuoksu haihtuu pyykeistä. Pyykkietikka on ekologinen ja edullisempi vaihtoehto huuhteluaineelle. Se on täysin antiseptinen.

Katso video pyykkietikan valmistukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Kiitos ihanasta vinkistä! Mahtava myyjäisidea! Mistähän löytäisin noin kauniit lasipullot?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joko saa tehdä pieniä jouluaskarteluita? Kokeiltiin askarrella pieniä sydämiä paperista, sillä sain Sinellistä kokeiluun nahkapaperisuikaleita ja värikkäitä Vivi Gaden paperisuikaleita. Nämä sydämet on helppo tehdä lasten kanssa vaikkapa myyjäisiin tai lahjojen koristeiksi. Pienen harjoittelun ja pähkäilyn jälkeen taittelu onnistui helposti. Nahkapaperi oli hieman vaikeampaa työstää paperiin verrattuna, mutta toki valmiit koristeet ovat myös vahvempia. Suikaleista voi askarrella myös kolmiulotteisia tähtiä ja enkeleitä.

Tein pienen ohjevideon sydämiin, jota seuraamalla taittelu käy helpommin. Huomisesta sunnuntaihin askarrellaan paperitähtiä Käsityömessuilla, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle.
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Valaistut paperitähdet tuovat kotiin ensimmäisen tuulahduksen joulutunnelmaa. Näihin paperisiin tähtiin et tarvitse liimaa tai teippiä, vain seitsemän neliönmuotoista kartonkia. Jokaisesta tulee yksi tähden sakara. Paperisia tähtiä on helppo tehdä. Opastan paperitähtien askartelua Suomen Kädentaidot -massuilla Tampereella 16-18.11. Työpajat ovat Kodin Kuvalehden osastolla A511 perjantaina kello 11,13 ja 15, lauantaina kello 12 ja 14 ja sunnuntaina klo 12. Tervetuloa jutustelemaan ja askartelemaan yhdessä- toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle.

Paperitähdet:

Taita neliö kulmasta kulmaan. Avaa taitos. Taita toisesta kulmasta kulmaan, avaa paperi. Taita sitten paperin kaksi reunaa kohti keskitaitosta, kuin tekisit lennokkia. Avaa taitokset ja tee sama lennokkitaitos kohti vastakkaista kulmaa. Tällä kertaa älä avaa taitoksia. Taita "lennokin" toisen päädyn kulmat aiemmin tehtyjä taitteita pitkin kohti keskitaitosta. Käsissäsi on kapea ja korkea vinoneliö. Seuraa ohjeen ainoa kinkkinen kohta: Taivuta vinoneliötä takaa kevyesti pitkin keskellä olevia vinotaitteita, kunnes vinokulmio taittuu kahtia niiden sekä keskitaitoksen kohdalta. Paperista tulee kuin linnunnokka. Yksi seitsemästä sakarasta on nyt valmis. Tee loput sakarat samoin. Kokoa tähti asettamalla aina sakaran lyhyt kärki seuraavan sakaran pitkän kärjen sisään.

Katso ohjeet myös "yksinkertaisiin" paperitähtiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Paperisia tähtiä on askarreltu jo monena vuonna. Näistä saa helposti vaikkapa paketin koristeen kortin sijaan. Myös näyttävän tunnelmavalon voi tehdä lisäämällä valmiin tähden sisään Led -valonauhaa. Näihin paperisiin tähtiin ei tarvitse liimaa tai teippiä ja hyödyntää voi esimerkiksi vanhat patinoidut sanomalehdet. Materiaaliksi käy myös leivinpaperi, lahjapaperi, kakkupaperi, tapetti tai valmiit kartongit. 

1. Leikkaa seitsemän neliön mallista paperipalaa lahjapaperista tai paksummasta kartongista. 2. Taita paperi keskeltä kulmasta kulmaan. 3. Avaa taitos, käännä paperia, taita uudelleen kulmasta kulmaan ja avaa. 4. Pidä paperi avattuna pöydällä niin, että yksi kulmista on alaspäin. Taita sitten paperin alaosa vasemmasta kulmasta lähtien kohti keskitaitosta. Tee sama paperin yläosalle. 4. Avaa taitokset 5. Toista vastakkaisella puolella. Tee siis kohta 3 uudelleen, mutta älä avaa taitoksia. 6. Taita päädyn liepeet aiemmin tehtyjä taitoksia pitkin kohti keskitaitosta. 7. Taivuta kevyesti keskellä olevia vinotaitoksia pitkin. 8. Taivuta keskitaitoksen kohdalta. 9.Tee näitä sakaroita seitsemän. Jokaisessa on siis pitkä ja lyhyt kärki. 10. Kokoa tähti asettamalla yhden sakaran lyhyt kärki toisen sakaran pitkän kärjen sisään. Kokoamisvaiheessa sakaroiden sisään voi pujottaa kaksipuoleista teippiä, jotta sakarat pysyvät paremmin paikallaan. Hauskan kuvion saa tähteen tekemällä joka toisen sakaran erivärisellä paperilla. 

Katso myös ohjeet yksinkertaisiin paperitähtiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012