Kaupallinen yhteistyö: Arla

Sain Arlalta kokeiluun uutta hapatettua kermaa ja mietin mitä siitä voisi valmistaa. Tuote on yksinkertaisuudessaan suomalaista kermaa, johon on lisätty hapatetta. Täysin ilman lisäaineita, vain kermaa ja hapatetta. Hapate tuo kermaan mukavaa pirskahtelevuutta ja korostaa ruuan muiden raaka-aineiden makuja ihanasti.

Halusin tehdä tästä jotain helppoa ja varmasti hyvää. Kuulin, että hapatettu kerma sopii täydellisesti suklaan kanssa ja ajattelin kokeilla leipoa suklaamoussekakun. Kakusta tuli todella maistuva ja valmiissa kakussa maut korostivat toinen toisiaan. Koristelin valmiin kakun mustikoilla sekä tomusokerilla ja tarjoilin sen vaahdotetun hapatetun kerman kanssa. Hapatetun kerman koostumus on hieman paksumpi kuin kerman, mutta se vispautuu hyvin moussekakkuun.

Mustikkainen suklaamoussekakku

Pohja

  • 1 pkt 260 g LU Bastogne -keksejä
  • 75 g voita

Täyte

  • 200 g tummaa suklaata (50%)
  • 4 kpl kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl Arla Lempi Hapatettu kerma
  • 1 tl suolaa
  • mustikoita

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Painele murut irtopohjaisen kakkuvuan pohjalle ja myös osittain reunoille. Paista pohjaa n. 5 min uunin alatasolla. Sulata täytteen suklaa vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota hapatettu kerma. Nostele hapatettu kerma ja hieman jäähtynyt sulatettu suklaa kananmunavaahdon sekaan. Kaada täyte murupohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä mielellään yön yli ja koristele tomusokerilla sekä mustikoilla. Tarjoile vispatun Arlan hapatetun kerman kanssa.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla hapatettua kermaa porkkanakakun leivontaan ja dippeihin. Kokeilinkin jo laittaa leipomisen lomassa ylijäänyt hapatettu kerma hieman vaahdotettuna päivällä tekemääni aurinkokeittoon ja yllätyin. Hapatettu kerma korosti täydellisesti keiton makua ja maistui koko perheelle. Tällaista monipuolista tuotetta on odotettu, joka käy täydellisesti niin makeaan kuin suolaiseenkin leivontaan. Lue lisää hapatetusta kermasta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012