Olen kerran nähnyt ison jäälyhdyn, jonka sisälle oli jäädytetty pattereilla toimiva Led -valonauha. Valonauha loisti pimeällä upeasti jään läpi ja toimi ulkona. Päätettiinkin kokeilla tehdä kupariseen ja pattereilla toimivan valonauhan ympärille pienet jääkoristeet. Ajatuksena oli saada "kesäkeittiöön" pakkasella toimiva talvivalaistus. Lidlistä ostettu silikoninen jääpalamuotti toimi hyvin valonauhan kanssa ja jääpaloista tuli sopivan kevyitä. Lisättiin hieman kultaista kimalletta veden joukkoon. Kuparinen Led -valonauha toimi loistavasti, sillä sitä sai käännettyä haluamaansa muotoon. Kiinnitettiin valonauha jäätymisen ajaksi silti vielä teipeillä kiinni muottiin ja tarjottimeen. 

Näky oli kaunis, kun teipit poistettiin ja valonauha pääsi omalle paikalleen loistamaan. Vieressä muut lasten kanssa tehdyt jäädytetyt "timantit".  Erilaisia pieniä roikkuvia "timantteja" on hauska tehdä lasten kanssa muotteja apuna käyttäen. Meille on kertynyt kasapäin silikonimuotteja, mutta yhtä hyvin muotteina käy kaikki konvehtirasioista ja lasten suklaakalenterin muoveista lähtien. 

Tee näin: 

  • muotoile ohuesta rautalangasta sopiva nauha timanteille, teippaa se muottiin kiinni
  • kaada vesi muottiin niin, että rautalanka jää myös veden alle
  • värjää vesi vesiväreillä, elintarvikeväreillä tai kreppipaperilla
  • ripottele joukkoon halutessasi glitteriä, marjoja, pieniä käpyjä, kukkia tai vaikkapa tulostettuja kuvia
  • anna jäätyä yön yli ja ripusta roikkumaan ulos
  • pattereilla toimivaan led -valonauhaan tehty koriste on hyvä laittaa ulkona lumelta suojaan, vaikkapa parvekkeelle, katoksen tai räystään alle

Pienet jääpalakoristeet ja valonauhan voi myös kieritellä vaikkapa havukranssin ympärille tai lisätä asetelmaan ulos. 

Yksi pieni Frozen -fani halusi välttämättä tehdä jäälyhyjen lisäksi lyhtyihin sopivia pieniä sydämiä. Ohjeet jäälyhtyihin löydät täältä, klik. Ohjeet jäädytettyihin saippuakupliin täältä, klik.

Kommentit (11)

Vierailija
13/11 | 

Täytyypä kokeilla itsekin. Mistä hankit tuon pattereilla toimivan ledinauhan? Ihanan sirot tuon jään kanssa.

Yks äiti vaan
16/11 | 

Todella ihania kaikki jäätimantit! Samoin kaikki edellisetkin jäädytetyt lyhdyt ovat olleet kauniita. Olet osannut hyödyntää upeasti näitä tosi kylmiä pakkaspäiviä! Kiitos mukavista ohjeista!

veppu veppu
17/11 | 

Nämä jäädytetyt led valonauhat ovat turvallisuus riski. En suosittele sähkö ja vesi eivät sovi yhteen. Tuo jäätynyt tähti kun sulaa. Nii se sulava vesi menee sähköjohtoon jos se sähköjohto on poikki. Nii voi tulla sähkövaara. ÄLkää tehkö tätä.

Vierailija
18/11 | 

Ei ole tuo pattereilla toimiva Led -valonauha turvallisuusriski vaikka poikki menisikin! :) Asia on tarkastettu! 

Vierailija
19/11 | 

Ja noita Led valonauhoja pattereilla saa ihan ulkokäyttöön tarkoittujakin. Kysytty on tosta katkeemisesta, ei kuulemma aiheuta vaaraa! 

00
21/11 | 

Kiitos kivoista ideoista! Nyt onkin oikea jää askartelijan sesonki...Taidampa kokeilla tuota valonauhan jäädytystä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla