Yhtäkkiä viilenneet ilmat ja kylmyys saa kääriytymään vilttien alle kynttilänvaloon. Mieli teki lämmintä keittoa ja lipstikat siihen löytyi omalta kotipihalta. Keitto oli niin täydellistä, että tätä tehdään varmasti vielä monet kerrat.

Jo lapsuuden kotipihassa oli iso lipstikkapensas ja sen kirpsakoita lehtiä maisteltiin suoraan pensaasta. Rakastan lipstikan makua ja olen kokeillut hyödyntää sitä monessa ruoassa. Lipstikka sopii täydellisesti keittoihin ja grilliruokiin voimakkaan makunsa vuoksi. Meidän pihalle istutin myös muutama vuosi sitten lipstikkapensaan, jonka lehdet haluan hyödyntää mahdollisimman hyvin.

Aikaisemmin olen kokeillut tehdä lipstikkapestoa- tavallisen peston tapaan, mutta korvaamalla basilikan lehdet lipstikalla. Pesto on herkullista leipien ja pastan päällä. Törmäsin muutama viikko sitten tähän Sopan lipstikkakeitto reseptiin ja kokeiltiin tehdä keittoa nyt kun lipstikat ovat parhimmillaan. Suosittelen lämpimästi tätä keittoa viileinä kesäpäivinä. Täydellisen herkullinen keitto on vieläpä nopea ja helppo valmistaa. 

Lipstikkakeitto

  • 2 keskikokoista sipulia
  • voita tai öljyä kuullottamiseen
  • 1 ½ dl tuoreita tai 2–4 rkl kuivattuja lipstikan lehtiä
  • 8 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 100 g sulatejuustoa
  • mustapippuria
  • suolaa

Työvaiheet:

Kuullota hienonnettu sipuli kattilassa ja pyöräytä sekaan silputut lipstikan lehdet muutamaksi minuutiksi. Lisää vesi ja kuohukerma, johon suuruste on sekoitettu. Hauduta hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia. Lisää sulatejuusto. Maista ja mausta.

Vinkki! Ohje on perusohje, jota on helppo muunnella. Juuston voit korvata homejuustolla ja suurusteen perunasoseella, jolloin keitosta tulee paksumpaa. Loraus sitruunamehua tuo raikkaan säväyksen keittoon.

Katso resepti lipstikalla maustettuun kanttarellirisottoon.

Kommentit (3)

Vierailija
4/3 | 

Tein eilen lipstikkakeittoa soppa 365:n ohjeella ja täytyy todeta, että kyllä oli maukasta !

Clara
Liittynyt27.2.2018
5/3 | 

En ole ennen kuullut lipstikkakeitosta, kuulostaapa herkulliselta reseptiltä :) Suurusteen korvaaminen perunasoseella olisi varmasti myös kokeilun arvoista. Niin nätti tuo kultareunainen lautanen :)!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla