Kaikki kierrättämiseen liittyvät DIY -ideat ovat lähellä sydäntäni. Aina ensimmäiseksi ei tarvitse ostaa uutta ja tämänkin naulakon hinnaksi tuli 0e, sillä narut ja helmet löytyivät kodin askartelukaapista. Olen säästänyt vanhat puiset henkarit ajatuksena tehdä niistä sitten joskus jotain. Jos kodin kaapeista ei löydy vanhoja, puisia henkareita löytyy yleensä myös kirppiksiltä. 

Mielestäni vanhoissa puuhenkareissa on upeaa rosoisuutta ja vanhat teksit niissä hauskoja. Nyt henkarit pääsivät uuteen tehtävää naulakkona ansaitsemalleen paikalle. Juuri tällainen meiltä puuttuikin ja vihdoin tuoleille heitetyt takit ja huivit saa nostettua roikkumaan kauniisti. Vanhojen henkareiden sijasta voi käyttää myös toki uudempia tai maalata henkarit oman maun mukaan. Helmien ja narun valinnassa voi käyttää myös mielikuvitusta. 

Ohje myös uusimmassa Kodin Kuvalehdessä 17/2016

Kauniin, ilmassa roikkuvan naulakon tekee helposti henkareista. Valitse 6 mieleistäsi henkaria, puisia helmiä ja kestävää narua. Aikaa naulakon tekemiseen menee vain puoli tuntia. 

Tee näin: Irrota pihtejä apuna käyttäen henkareiden koukut. Pujota kestävä naru henkareiden läpi, ohutta neulaa ja pihtejä apuna käyttäen. Solmi puinen helmipallo henkarin ala ja -yläpuolelle. Tee näin jokaiselle henkarille. Sommittele henkarit oikeille korkeuksille ja solmi narut ylhäältä yhteen. Kiinnitä henkarinaulakko kattokoukkuun roikkumaan. 

Katso ohje myös pitsiliinoista tehtyyn lampunvarjostimeen TÄÄLTÄ.

Kommentit (2)

Vierailija
4/2 | 

Hei Ruususuu?, tätä ideaa jäin fundeeraamaan ja taidan esitellä siipalle. Saas nähdä, minkälaisen härpäkkeen hän toteuttaakaan: pohtii aikansa, tekee ja sitten ylpeänä esittelee.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla