Omenasato on tänä vuonna melkoinen ja tätä perinteistä herkkua oli tehtävä taas! Kauraomenapaistoksen pystyy lapsikin valmistamaan alusta loppuun itse ja sen tekemiseen menee vain tovi. Omenoita meni yksi jos toinenkin parempiin suihin jo tekovaiheessa, mutta niitähän riittää!

Kauraomenapaistos noin 6:lle

  • 7 isoa tai 15 pientä omenaa paloiteltuina
  • 5 rkl kanelia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 rkl hunajaa
  • 150 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl vaniljasokeria

Paloittele omenat uunivuokaan. Lisää pinnalle fariinisokeri, hunaja ja kaneli. Sulata rasva, sokeri, kaurahiutaleet ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi ja levitä omenapalojen päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n.30 min. Tarjoa kauraomenapaistos vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Kauraomenapaistoksen kanssa maistuu myös itsetehty herukkajäätelö, katso resepti täältä.

Tämä herkku katosi nopeasti ja maistui kaikille! 

Kommentit (3)

K

Kiitos reseptistä ja muistutuksesta. Tätä on tehtävä. Mysli sopii myös paistoksen sekaan.

omenapesä

Mitenkähän tuo 5rkl kanelia? En uskaltanut laittaa noin paljoa. Muuten herkkuresepti

Vierailija

Minä olin myös tulossa kommentoimaan, että mahtaa kanelin määrässä olla virhe ... :) Laitoin yhden ruokalusikallisen ja tuli silti aika tymäkkää!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram