
Ystävänpäivä lähestyy ja herkullisia leivoksia oli tehtävä jo etukäteen. Helppoa ja herkullista vadelma/vaahtokarkkimoussea olen tehnyt aikaisemminkin, mutta tällä kertaa yhdistettiin se meidän suosikki porkkanakakkupohjaan. Vadelmamousse maistuu taivaalliselle myös brownies- kakkupohjan päällä.
Ystävänpäiväleivokset
Pohja
- 1,5 dl fariinisokeria
- 0,5 dl kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl rypsi-/rapsiöljyä
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl ruokasoodaa
- n. puoli tl kanelia, suolaa ja vaniljasokeria
- n.2 porkkanaa raasteena
Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Kaada täytteet leivinpaperilla vuoratun korkeareunaisen 34x24 cm vuoan pohjalle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja valmista sillä välin vaahtokarkkimousse.
VADELMA-VAAHTOKARKKIMOUSSE
- 2 dl pakastevadelmia
- 1 dl vettä
- 4 rkl sokeria
- 150 g minivaahtokarkkeja
- 4 dl kuohukermaa
Kiehauta vadelmat, vesi ja sokeri kattilassa muutaman minuutin ajan. Siivilöi liemi siemenettömäksi toiseen kattilaan, niin että kaikki mehu tulee talteen. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi ja nosta kattila syrjään & lisää seokseen vaahtokarkit. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna seoksen jäähtyä kunnolla ja yhdistä vaahdotettuun kermaan varovasti nostellen. Kaada seos porkkanakakkupohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa. Leikkaa hyytynyt kakku paloiksi ja koristele halutessasi suklaasydämillä, vaahtokarkeilla tai marjoilla.
Katso ohjeet myös ystävänpäivän suklaapusuihin täältä.