
Marenkeja on hauska valmistaa ja näitä tehdessä kotiin levisi ihana karkkikaupan tuoksu. Harjoiteltiin lisää ruusupursotusta ja pienen harjoittelun jälkeen pursottaminen alkoi sujua jo paremmin! Ruusumarengit lähtevät juhannusreissulle mukaan, sillä niistä saa helposti loihdittua mökkiolosuhteissakin pieniä leivoksia.
Ruusumarengit (n. 20 kpl)
- 3 kpl kananmunan valkuaisia
- 1 dl mansikkatomusokeria
- 1 dl tavallista tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Vispaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää tomusokerit pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja vatkaa vielä hetki, kunnes marenki on kiiltävää. Täytä tähtityllalla varustettu pursotin ja pursota ruusukkeita leivinpaperille. Paista marenkeja uunin keskitasolla n. 1,5 h.
Nutellakerma
- 2 dl kuohukerma
- 1 dl nutellaa
Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita nutella kerman joukkoon. Pursota marengit juuri ennen tarjoilua nutellavaahdolla. Lisää lopuksi mansikansiivu, suklaakastike ja mintunlehti.
Katso ohje myös Omar -kinuski kääretorttuun täältä. Marenkikakkuun ohje täältä.