Marenkeja on hauska valmistaa ja näitä tehdessä kotiin levisi ihana karkkikaupan tuoksu. Harjoiteltiin lisää ruusupursotusta ja pienen harjoittelun jälkeen pursottaminen alkoi sujua jo paremmin! Ruusumarengit lähtevät juhannusreissulle mukaan, sillä niistä saa helposti loihdittua mökkiolosuhteissakin pieniä leivoksia. 

Ruusumarengit (n. 20 kpl) 

  • 3 kpl kananmunan valkuaisia
  • 1 dl mansikkatomusokeria
  • 1 dl tavallista tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Vispaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää tomusokerit pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja vatkaa vielä hetki, kunnes marenki on kiiltävää.  Täytä tähtityllalla varustettu pursotin ja pursota ruusukkeita leivinpaperille. Paista marenkeja uunin keskitasolla n. 1,5 h.

Nutellakerma

  • 2 dl kuohukerma
  • 1 dl nutellaa 

Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita nutella kerman joukkoon. Pursota marengit juuri ennen tarjoilua nutellavaahdolla. Lisää lopuksi mansikansiivu, suklaakastike ja mintunlehti. 

Katso ohje myös Omar -kinuski kääretorttuun täältä. Marenkikakkuun ohje täältä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla