
Monesta paikkaa saa jo uusia mansikoita ja niiden innostamana oli leivottava kakku. Tämä kakku olisi täydellinen myös juhannusjuhliin, sillä marenkikakun pohjat voi helposti valmistaa vaikka viikkoa ennen juhlia. Monesti juhannus vietetään paikassa, jossa ei ole uunia. Kakku kannattaa kuitenkin kasata vasta juuri ennen tarjoilua. Syötävät kukat, kuten syreeni viimeistelevät kakun. Toki koristeissa voi käyttää myös vaikkapa ruusun terälehtiä, orvokkeja tai muita syötäviä kukkia.
Marenkikakku (n. 8hlö)
- 5 valkuaista
- 3 dl sokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 1 rkl perunajauhoja
Täyte
- nutellaa
- 2 dl kermaa
- 2 dl tuorejuusto
- mansikoita
- mustikoita
Piirrä leivinpaperin päälle ruokalautasen avulla pyöreä muotti marenkipohjaa varten. Voitele ympyrä kevyesti ruokaöljyllä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää, kovaa ja pysyy kulhoa kallistettaessa paikoillaan. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Sekoita perunajauhot nostellen vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Nostele vaahtoa reunoilta hieman ylöspäin. Kypsennä pohjaa 125-asteisen uunin alatasolla noin 1 1/2 tuntia. Kun pohja tuntuu kevyeltä ja rapealta, se on kypsä. Anna jäähtyä rauhassa.
Vispaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä nutellaa paksu kerros varovasti kakkupohjan päälle. Levitä päälle puolet kermatuorejuustoseoksesta. Pilko muutama mansikka myös täytteiden päälle. Aseta toinen kerros kakkuun ja kuorruta kakku päältä kermatuorejuustoseoksella. Koristele mansikoille, mustikoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.
Katso resepti myös överikakkuun.
Näyttää herkulliselta