
Vadelma ja valkosuklaa sopii täydellisesti yhteen. Tämä vadelmamoussekakku on myös ihanan helppo tehdä vaikkapa ystävänpäiväksi. Herkkusuina koristelussa ei säästelty suklaata, mutta moussekakku on muuten todella kuohkea. Kakku on runsas sekä näyttävä ja siitä riittää isommallekin porukalle.
Valkosuklaa-vadelmamoussekakku
Pohja
- 260 g bastogne lu-keksejä
- 70g voita
Täyte
- 10 kpl liivatelehteä
- 3 rkl sitruunamehua
- 150 g valkosuklaata
- 500 g vadelmia
- 8 dl vispikermaa
- 400 g tuorejuustoa
- 2 dl sokeria
Koristeluun
- karkkeja
- valkosuklaarouhetta
- marenkia
- suklaarusinoita
Kuumenna uuni 170 asteeseen. Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi keksien joukkoon. Painele keksimurska n. 26cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Soseuta vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita se hyvin soseutetun vadelmasoseen joukkoon. Lisää massaan sokerit. Rouhi valkosuklaa ja lisää massan joukkoon.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Lisää kylmässä vedessä liotetut ja kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvaan mehuun. Jäähdytä seosta hieman ja kaada ohuena nauhana vadelmamousseseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele seos varovasti kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte jäähtyneen keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele karkeilla, valkosuklaalla ja marengeilla.
Katso myös ohje brasilialaisiin Brigadeiros-kinuskisuklaapalloihin.