
Meillä oli pakastimessa vielä viimekesän marjoja, jotka koitan saada syötyä ennen uuden sadon kypsymistä. Kesällä kuuluu herkutella jäätelöä. Jatkuvan sokerihumalan välttämiseksi on ihan hyvä, että pakastimesta löytyy terveellisempiäkin välipaloja. Näitä banaaniherukka jäätelöitä voi herkutella ja antaa lasten herkutella huolella, sillä näihin ei ole lisätty lainkaan ylimääräistä sokeria.
Herukkajäätelö n. 1l
Pilko 5 banaania lohkoiksi ja jäädytä pakastimessa muutama tunti. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella jäiset banaanilohkot ja n.3 dl marjoja. Jäädytä seos pakastimessa kokonaisessa 1 l kulhossa tai kaada massa pieniin mehujäämuotteihin. Näihin ohjeen mehujäihin upotin hieman tavallista enemmän marjoja. Seoksesta tulee pehmeämpää ja jäätelömäisempää riippuen banaanin määrästä- katso lisää kuvia täältä.
Katso myös resepti raparperisorbettiin ja minttu-suklaajäätelöön.