
Uusin Kodin Kuvalehti tipahti viime viikolla postiluukusta ja kansikuvan inspiroimana oli pakko kokeilla tätä makuyhdistelmää. Puolukkaa on kertynyt pakastimeen ja oman pihan omenaakin on vielä vaikka kuinka.
Kirpsakka puolukka ja makea omena sopi täydellisesti tähän toscakakkuun. Ensi kerralla laitan kakkuun vähän enemmän puolukkaa ja vähemmän omenaa. Pellillinen herkkua katosi varsin nopeasti ja maistui lapsillekin. Ihan varmasti tehdään tätä vielä uudelleenkin ja arkistoin reseptin tulevaisuutta varten talteen.
Resepti KK 19/2016 s.79
Omena-puolukkatosca/ 1 pellillinen
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 250 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sulata voi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita muna-sokerivaahtoon voisula, jauhoseos ja maito. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Viipaloi omenat taikinapohjalle. Ripottele puolukat ja kaneli omenoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Valmista kuorrutus piirakan paistuessa. Sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä keskilämmöllä sekoittaen noin viisi minuuttia. Varo pohjaan palamista. Ota piirakka uunista ja lusikoi kuorrutus sen pinnalle. Jatka paistamista noin seitsemän minuuttia, kunnes tosca ruskistuu kauniisti. Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se ruuduiksi.
Päälle
- 6-8 pientä kotimaista omenaa
- 1 1/2 dl puolukoita
- 2 tl kanelia
Kuorrutus
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g mantelilastuja
- 2 rkl vehnäjauhoja
Katso myös ohje pellilliseen porkkanakakkua täältä.
Näyttää aivan liian hyvältä! Taitaa olla pakko leipoa viikonloppuna...