Pakkasten tultua itsetehtyä huulirasvaa oli tehtävä taas lisää. Törmäsin netissä näihin suloisiin macaron -purnukoihin täällä. Toimitus oli nopea n. 3vrk ja purkit kestivät hyvin kuuman huulirasvamassan. Tuoksuna käytettiin pienen tuoksukaupan hedelmäpommi -aromiöljyä. Voiko kauniimpia huulirasvapurkkeja ollakaan? :) Itse huulirasvojen valmistaminen on yksinkertaista ja helppoa. Niiden valmistamisen aikana kotiin levisi ihana tuoksu aromiöljystä ja mehiläisvahasta. 

Itsetehty huulirasva

  • 1 rkl mehiläisvahaa (kosmetiikkalaatu)
  • 2,5-3 rkl öljyä (oliivi, rypsiöljyä tai -kookosrasvaa, voit laittaa esim. puolet toista öljyä ja puolet kookosrasvaa.)
  • (n.4 purkkia 6 ml)
  • Muutama tippa aromiöljyä, esim hedelmäpommi

Sekoita kaikki aineet keskenään keraamisessa-, teräs-, lasi- tai pyrexastiassa. Laita astia vesihauteeseen liedelle, joukkoon ei saa roiskua tippaakaan vettä. Sulata kaikki keskenään sekaisin miedosti hämmentäen. Lisää joukkoon muutama tippa aromiöljyä. Pienellä palalla huulipunaa saat halutessasi väriä huulirasvaan.

Vinkki vegaaneille ja allergisille: saippuapaja myy nykyään myös hamppuvahaa ja mantelivahaa, joita voi käyttää mehiläisvahan tavoin. Katso ohje suklaiseen huulirasvaan täältä.

Tyttö osallistui huulirasvojen valmistukseen innolla ja näitä tehtiin muutama myös ystäville. Tilasin myös hauskat pussit huulirasvoihin täältä. 

Kommentit (4)

Vierailija
7/4 | 

Onpa kiva idea! :) Mistä olet ostanut mehiläisvahaa? Ja tarkoitatko kookosrasvalla kookosöljyä?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla