Omenaa on tänä vuonna niin paljon, että hilloja oli tehtävä talven varalle. Osa hilloista säilöttiin lasipurkkeihin, joihin tulostin KK:n sivuilta hauskat etiketit- TÄÄLTÄ. Näitä kauniita etikettejähän voi käyttää myös muihin askarteluihin ja vaikkapa lahjojen koristeluun.

Lisättiin osaan omenahilloista inkivääriraastetta ja osaan kanelia sekä vaniljatankoa. Nokare kylmää omppuhilloa aamupuuron päällä maistuu taivaalliselle. Ja luulen, että nämä hillot kyllä katoavat talven aikana pakkasesta. 

Huvikummun omenahillo

  • 1 kg omenoita
  • 1 dl vettä
  • 3 dl hillosokeria
  • 1 kanelitanko 
  • 1 vaniljatanko
  • (halutessasi) 1 tl inkivääriraastetta

Kiehuta vesi ja sokeri, sekä paloittele pestyt omenat (meidän omput soseutui hyvin kuorineen). Laita mausteet kiehuvaan veteen, sekä omenanlohkot. Keitä kunnes seos soseutuu. Survo sauvasekoittimella sileäksi ja purkita desinfioituihin purkkeihin.

Valmista omenahilloa olen lisännyt usein myös omenapiirakan täytteeseen sokerin sijaan. Katso resepti helppoon omenapiirakkaan täältä.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla