Porkkanajuustokakku kuuluu koko perheen suosikkeihin. Halusin tehdä korkean ja näyttävän porkkanajuustokakun, joka olisi kuitenkin mehevä. Yhdistin kaksi suosikkireseptiä ja lisäsin kakkuun juustokakkutäytteen. Kuorrutteen lisäksi rouheutta kakkuun toi murskatut suolapähkinät. Tämä resepti tuli jäädäkseen ja varmasti tehdään vielä monet kerrat uudelleen. Porkkanoiden raastaminen on kakun teossa ollut ainoa epämieluisa juttu, mutta ensimmäistä kertaa tajusin raastaa porkkanat blenderissä öljyn kanssa. 

Porkkanajuustokakku

Juustokakkutaikina

  • 300g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150g ranskankermaa
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ rkl vehnäjauhoja

Porkkanakakkutaikina

  • 5 porkkanaa n.4,5 dl raasteena
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • 4 munaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl fariinisokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kanelia
  • 3 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa

Kuorrutus

  • 100g pehmeää voita
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • (lopuksi koristelu: 1 dl suolapähkinöitä ja 2 rkl tomusokeria)

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat blenderissä öljyn kanssa tai raastimella hienolla terällä. Lisää öljy/porkkanaraasteeseen kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä porkkanakakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada porkkanaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi. Voitele pyöreä n.20 cm ja korkea juustokakkuvuoka voilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Tasoita pohjalle puolet porkkanakakkutaikinasta. Kaada päälle puolet juustokakkumassasta. Nostele loput porkkanakakkutaikinasta päälle nokareina. Kaada pinnalle loput juustokakkumassasta. Paista 175-asteisessa uunissa 1 h, kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri paksuksi seokseksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrute kakun päälle. Lisää lopuksi kuorrutteen päälle suolapähkinämurska ja tomusokeri. 

Katso myös resepti porkkanakakku-kääretorttuun. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012