Vietettiin yksi kesäinen päivä viikinsaaressa. Kun astuttiin saarelle, lapset ihmettelivät mihin tultiin. Saari on ihan omanlainen satumaailma vanhojen rakennusten keskellä, upean luonnon ympäröimänä ja auringon lämmittäessä. Viikinsaareen on helppo mennä lasten kanssa Laukontorin satamasta. Laivamatka kestää 20 minuuttia ja laivoja saareen lähtee tasatunnein.

Viikinsaari on kaunis kesäkeidas ja tekemistä riittää saarella vaikka koko päiväksi. Saarella on uimarantoja, leikkipuisto, pelikenttiä ja grillikatos vapaasti käytettävissä.  Luontopolku on kaunis ja sen voi kiertää pientenkin lasten kanssa helposti. Sunnuntaisin viikinsaaressa lämpiää sauna ja palju, joka sisältyy laivamatkan hintaan. Kesällä saaressa järjestetään myös paljon ohjelmaa ja mm. lasten kesäteatteri esityksiä viitenä sunnuntaina- katso lisää täältä.

Saarelle voi lähteä piknikille, mutta jos omat eväät jäävät kotiin, niin saarelta löytyy myös kesäravintola viikinsaari ja kioski, josta voi ostaa grilliruokaa sekä herkkuja. Me kokeiltiin tällä kertaa kesäravintolan brunssia. Brunssi oli todella herkullinen ja runsas jälkiruokineen. Valikoimassa oli paljon erilaisia salaatteja, kauden uunijuureksia, lihapullia, lohta, juustoja ja leipiä ym. Jälkiruokana raparperipaistosta, kakkua, vaahtokarkkeja ja vaniljakastiketta.

Herkullisen brunssin jälkeen kierrettiin kaunis ja rehevä luontopolku, joka oli lapsille sopivan pituinen. Vanhat puut saivat lasten mielikuvituksen valloilleen ja he etsivät "peikonpesiä" ja ihastelivat kukkia polun varrella. Polun päätteeksi pulahdettiin järveen uimaan ja saunomaan rantasaunaan. Paljuunkin mahduttiin hyvin istuskelemaan toviksi.

Virkistyneenä palattiin takaisin laukontorille ja kesäpäivästä jäi ihana muisto. Tänne saarelle palataan varmasti uudelleen.

Kommentit (1)

Clara
Liittynyt27.2.2018
2/1 | 

Kiitos käyntikohdevinkistä Tampereelle! Saari vaikuttaa hurmaavalta! Ja suloinen vasikka, taitaa ehkä olla suomalaista alkuperäiskarjaa?

Blogissasi on kyllä todella silmiä hivelevän kauniita kuvia, jotka piristävät ja niiden katselu virkistää ja rentouttaa?? Muutenkin blogisi on inspiroiva ja postausten lukeminen on mukavaa, koska kerrot elämänmakuisesti ja koskettavasti eri aiheista ??

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla